Cazare Băile Olăneşti
Hotel Olanesti & Spa Medical Băile Olănești
Strada Băilor nr.12, Județul Vâlcea, Băile Olănești, Romania
Preturi de la
560 RON
Hotel Tisa Băile Olănești
Strada Libertății nr.2A, Județul Vâlcea, Băile Olănești, Romania
Preturi de la
290 RON
Hotel President Livadia
Strada Forestierilor nr.5, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Preturi de la
219 RON
Pensiunea Casa Tisa Tisa
DJ656, Județul Vâlcea, Tisa, Romania
Preturi de la
1080 RON
Hotel Suprem Livadia
Strada Parângului nr.14, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Vezi tarife
Hotel Stogu Livadia
Strada Parângului nr.3, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Vezi tarife
Pensiunea Izvoarele Livadia
Strada Dumitru Bagdasar nr.1, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Preturi de la
100 RON
Olanesti Apartament Livadia
Strada Forestierilor nr.11, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Vezi tarife
Pensiunea Nina Băile Olănești
Strada Gheorghe Olănescu nr.2, Județul Vâlcea, Băile Olănești, Romania
Vezi tarife
Vila Tisa Baile Olanesti
Strada Forestierilor nr.14, Județul Vâlcea, Baile Olanesti, Romania
Vezi tarife
Complex Balnear Cozia Căciulata
Calea lui Traian nr.790, Județul Vâlcea, Căciulata, Romania
Vezi tarife
Despre Băile Olăneşti
De ce să vizitezi orașul Băile Olănești? Recomandările noastre.
La doar 18 km de Ramnicu Valcea, puteti ajunge in frumoasa statiune balneoclimaterica Baile Olanesti a carei pozitionare garanteaza veri racoroase si ierni blande, transformand astfel cazare Baile Olanesti in destinatia ideala pentru vacanta in orice anotimp.
Denumita si “Izvoarele de aur”, stațiunea Băile Olanești deține peste 35 de surse hidrominerale, ocupând primul loc în România în ceea ce privește numărul de izvoare, debitul total zilnic al acestora, varietatea compoziției și a concentrației apelor minerale, atât ca izvoare naturale cât și ca rezultat al unor lucrări de foraje. Toate acestea fac ca stațiunea să fie din ce în ce tot mai căutată pentru tratarea mai multor afecțiuni, motive importante si pentru dezvoltarea capacităților de cazare Baile Olanesti.
Puteti alege cazare Baile Olanesti pentru tratament, relaxare in aer liber prin excursii pe diferitele trasee spre rezervatiile naturale si lacasele de cult care pornesc din Baile Olanesti.
Hotelurile si unitatile de cazare Baile Olanesti ofera turistilor o gama variata de piscine interioare si exterioare, cat si servicii profesionale de SPA si tratament.
Obiective turistice în orașul Băile Olănești
O vacanta cu cazare Baile Olanesti trebuie sa includa vizita la obiectivele turistice din zona, dar si cate o zi de vizite cultural-istorice la obiectivele din orasele apropiate – Ramnicu Valcea, Horezu, Cetatea Poienari, Curtea de Arges – toate accesibile cu masina in mai putin de 2 ore.
Lacase de cult în orașul Băile Olănești
Biserica de lemn din Albac – ridicata la 1752 in Ardeal, a fost stramutata in 1907 din Albac in Baile Olanesti. Reprezinta prima biserica de lemn ardeleneasca monument istoric care a fost salvata pentru conservare. Este unicat prin arhitectura si realizare. Biserica are hramul Sfantului Pantelimon.
Manastirea Saracinesti – la doar 7 km de Baile Olanesti puteti vizita schitul din Valea Cheii – atestat documentar in 1437, si devenit monument istoric inca din 1718. Manastirea Saracinesti are hramul “Adormirea Maici Domnului” si are in prezent 5 locuitoare permanente. Puteti gasi cazare chiar la manastire.
Schitul Iezeru – in apropiere de Baile Olanesti puteti vizita una dintre cele mai isolate sihastrii din Oltenia, ctitorite de Radu cel Mare si Mircea cel Batran. Schitul poarta hramul "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului”, iar locuitorii sai va pot povesti frumoasele legende ce inconjoara istoria schitului.
Manastirea Frasinei – se afla in comuna Muereasca, la doar 7 km de statiunea Baile Olănești, si este ctitorie a Sfântului Calinic de la Cernica. Este un monument istoric care trebuie vizitat daca aveti cazare Baile Olanesti.
Monumente și clădiri în orașul Băile Olănești
Palatul Olănești – cladire construita in 1989 cu destinatia expres de a servi ca loc de vacanta si cazare pentru Nicolae Ceaușescu si anturajul acestuia. Desi nu a mai apucat sa petreaca vre-o vacanta aici, vila-palat este dotata la cele mai inalte standarde internationale ale vremii si are demisol, parter, etaj si un turn de observatie a peisajelor din imprejurimi. Acum inchisa, pana in 2006 vila a fost vizitabila si putea fi inchiriata de turisti pentru cazare Baile Olanesti.
Castelul Turn – Castelul, desi nu este inclus in arhive cu acest statut, a fost ridicat de medical german evreu dr. Hoenig, ca recompensa pentru familia regala care l-a salvat de opresiunea germana. Edificiul apartine acum Bisericii Ortodoxe Romane care l-a rechizitionat in 1947. In interior functioneaza un restaurant-bar unde turistii cu cazare Baile Olanesti pot savura cateva momente in natura si pot afla legendele frumoase care inconjoara acest monument arhitectural.
Piatra Scrisa – la aproximativ 2 km de centrul statiunii Baile Olanesti veti ajunge la o stanca pozitionata deasupra statiunii unde turistii si localnicii isi graveaza numele pentru posteritate.
Casa memoriala Anton Pann – la 18 km de Baile Olanesti, in orasul Ramnicu Valcea, casa – monument de arhitectura urbana din secolul XVIII - gazduieste astazi expozitia memoriala Anton Pann si isi invita oaspetii sa vada foisorul si pivnita.
Parcuri si gradini în orașul Băile Olănești
Parcul Central Baile Olanesti – este centrul plimbarilor turistilor cu cazare Baile Olanesti si este inconjurat aleea izvoarelor, de unitatile de cazare si piscinele acestora si beneficiaza de cel mai mare lot de parcare publica din statiune.
Lacul cu Nuferi – in apropiere de Baile Olanesti, puteti vizita 2 lacuri cu apa dulce pe care au fost aclimatizati nuferi galbeni si albi. Plimbarea pana la cele doua lacuri este a activitate foarte placuta pentru turistii cu cazare Baile Olanesti.
Rezervatia Naturala Radita Manzu - o rezervatie mixta aflata bazinul superior al Paraului Olanesti la altitudinea 650-950 de metri. Aceasta zona protejata este parte din Parcul National Buila-Vanturarita si isi asteapta vizitatorii cu un relief impresionant, un numar mare de plante declarate momnumente ale naturii cum ar fi floarea de colt sau stanjeneii si este habitatul ursului brun si al caprei negre – specii protejate prin lege. Accesul in rezervatie se face din cazare Baile Olanesti pe un drum forestier usor.
Istoria orașului Băile Olănești
Atestata documentar pentru prima oara la 1527, statiunea Baile Olanesti a crescut in jurul izvoarelor cu apa tamaduitoare aflate pe teritoriul clucerului Toma Olanescu – cel care probabil a dat si numele statiunii – si care construieste in jurul lor primele camere de bai si locuri de cazare.
Unul dintre oaspetii de seama ai clucerului Toma Olanescu a fost revolutionarul Tudor Vladimirescu care a dus vestea despre apele tamaduitoare in Tara Romaneasca si peste hotare. Membrul titular al Academiei Romane, inginerul Petrache Poienaru, face la 1830 primele teste ale apelor din statiune, lucru care a dus la cresterea numarului de vizitatori si beneficiari ai proprietatilor curative ale apelor termale, si implicit la cresterea numarului de locuri de cazare din statiune.
Statiunea Baile Olanesti si-a castigat international denumirea de “Izvoarele de aur” datorită izvoarelor minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase și clorurate, hipotone sau izotone.
Stațiunea este vizitată în anul 1869 de dr. Carol Davila, împreună cu elevii școlii de medicină din București, și solicită chimistului Bernath Lendway o nouă analiză a apelor de la izvoarele din Olănești. Acesta este foarte surprins și încântat de rezultatele analizelor și numește apele ca fiind “de natură extraordinară”.
In 1873, la sugestia doctorului Carol Davila, apele de la Baile Olanesti sunt trimise la expoziția de la Viena, unde sunt din nou analizate și obțin Medalia de aur. Așezarea intră în atenția lumii și este comparată cu stațiunile Baden-Baden, Karlovy-Vary, Aix de Bains. Stațiunea Baile Olanesti este vizitată de tot mai mulți turiști, găsind cazare în spațiile amenajate de localnici.
Stațiunea se dezvoltă bine, dar în anul 1895 o rupere de nori provoacă mari torente de apă care astupă izvoarele, se întrerupe practic activitatea în stațiune, ceea ce duce la uitarea stațiunii până după primul război mondial, când izvoarele vor fi găsite, destupate, iar stațiunii i se dă o nouă viață. Pentru cazare Băile Olănești s-au făcut noi vile si hoteluri, s-au amenajat izvoarele si s-a construit un pavilion de băi minerale cu apă sulfuroasă, au fost descoperite noi izvoare la care s-au facut analizele, cel mai important și renumit fiind izvorul nr. 24. Legenda spune că stațiunea are 30 de “vene” ale sale, izvoare care constituie rațiunea existenței statiunii si a multiplelor optiuni de cazare.
În această perioadă se pun bazele construirii unei baze de tratament și cazare, cunoscută ca “Vila 1 Mai”, în aveau cazare ocupanții ruși și nomenclatura comunistă. Ulterior aceasta a devenit o secție a spitalului “Elias” din București. A început să crească numărul de turiști, bazele pentru tratament și cazare Baile Felix se dezvoltă. Din nou, în anul 1969, vremea rea se abate asupra stațiunii când o rupere de nori a dus la formarea unui torent care a distrus o mare parte din stațiune, izvoarele au fost îngropate, făcând și victime omenești. În perioada următoare izvoarele au fost dezgropate și reamenajate, s-a mărit baza de cazare și tratament prin construirea complexului “Parângul”, dar și a altor clădiri pentru a asigura cazarea unui număr tot mai mare de turiști.
Intrebari despre Cazare Băile Olăneşti
Care sunt cele mai populare hoteluri din Băile Olăneşti?
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Olanesti & Spa Medical, Hotel President și Pensiunea Izvoarele
Cauți cazare ieftină în Băile Olăneşti?
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Vila Tisa, Pensiunea Nina și Pensiunea Izvoarele
Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Băile Olăneşti?
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Băile Olăneşti care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Băile Olăneşti afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Cazare in apropiere de Băile Olăneşti
Cazare Rânca
Pensiunea Conacul Boierului Rânca
DN67C nr.88, Județul Gorj, Rânca, Romania
Vezi tarife
Cazare Baia de Fier
Pensiunea Andreea Baia de Fier
DC34, 217030, Județul Gorj, Baia de Fier, Romania
Preturi de la
120 RON
Cazare Livadia
Olanesti Apartament Livadia
Strada Forestierilor nr.11, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Vezi tarife
Pensiunea Izvoarele Livadia
Strada Dumitru Bagdasar nr.1, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Preturi de la
100 RON
Hotel Stogu Livadia
Strada Parângului nr.3, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Vezi tarife
Hotel President Livadia
Strada Forestierilor nr.5, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Preturi de la
219 RON
Hotel Suprem Livadia
Strada Parângului nr.14, Județul Vâlcea, Livadia, Romania
Vezi tarife