Cazare Băile Tușnad
Hotel Fortuna Eco Boutique Băile Tușnad
Strada Kovács Miklós nr.nr. 68, Județul Harghita, Băile Tușnad, Romania
Vezi tarife
Pensiunea Flora Băile Tușnad
Aleea Sfânta Ana nr.37, Județul Harghita, Băile Tușnad, Romania
Preturi de la
250 RON
Pensiunea Vanatorul Băile Tușnad
Aleea Sfânta Ana nr.11, Județul Harghita, Băile Tușnad, Romania
Preturi de la
220 RON
Complex Anna Băile Tușnad
Strada Oltului nr.128, Județul Harghita, Băile Tușnad, Romania
Preturi de la
150 RON
Pensiunea Natura Tusnad Baile Tusnad
Strada Morii nr.16, Județul Harghita, Baile Tusnad, Romania
Preturi de la
230 RON
Hotel Tusnad Băile Tușnad
Strada Oltului nr.87, Județul Harghita, Băile Tușnad, Romania
Preturi de la
170 RON
Despre Băile Tușnad
De ce să vizitezi orașul Băile Tușnad? Recomandările noastre.
Numita international “Perla Ardealului”, statiunea Baile Tusnad reprezinta combinatia ideala intre o statiune montana, una balneoclimaterica si un loc exceptional de frumos pentru petrecerea unei vacante sau a unui city break pentru reincarcarea bateriilor. Lacul Ciucas pozitionat chiar in centrul statiunii Baile Tusnad si amenajat turistic, este atractia principala pentru toti vizitatorii cu cazare Baile Tusnad.
Desi este cel mai mic oras din Romania, statiunea Baile Tusnad ofera turistilor care aleg cazare aici o varietate foarte mare de activitati turistice – de la tratamente balneare, pana la schi, trasee montane si vizite la rezervatiile naturale impresionate din zona. Baile Tusnad ofera acces si la un teren de fotbal si o sala de sport.
Statiunea Baile Tusnad este anual gazda unui palmares impresionant de evenimente, printre care mentionam concursul de atelaj canin, zilele gastronomiei, concursul international de parapanta Tusnad PG, competitita internationala X-terra, Mountain Bike Maraton – MTB Tusnad, toate atragand un numar mare de turisti romani si straini pentru care cazare Baile Tusnad ofera cele mai bune conditii.
O vacanta prelungita cu cazare Baile Tusnad, va da posibilitatea de a vizita si marile orase din apropierea statiunii – fara a fi nevoiti sa rezervati cazare in tumultul acestor orase. Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorge, Slanic Moldova, Brasov si chiar Sighisoara ii asteapta pe turistii cu cazare Baile Tusnad sa le viziteze pentru o zi si sa se bucure de toate obiectivele istorice si culturale pe care le gazduiesc.
Obiective turistice în orașul Băile Tușnad
Alegand cazare Baile Tusnad pentru vacanta dumneavoastra va puteti bucura de un numar mare de obiective turistice istorice si culturale ale judetului Harghita, statiunea Baile Tusnad fiind perfect pozitionata pentru foarte multe variante de excursii la orasele si statiunile din apropiere.
Lacase de cult în orașul Băile Tușnad
Biserica Ortodoxa Baile Tusnad – frumoasa biserica a statiunii, copie a manastirii Voronet, si este impodobita cu picturi murale atat in interior cat si la exterior. Stilul constructiei este o combinatie intre stilul bizantin si cel brancovenesc. Biserica, construita la 1939 si care poarta hramul “Adormirea Maicii Domnului”, asteapta atat localnicii cat si turistii cu cazare Baile Felix sa participe la frumoasele slujbe tinute cu usile deschise.
Biserica Franciscana din Sumuleu – se afla la 35 km de Baile Tusnad si este o constructive in stil baroc. Biserica detine una dintre cele mari instalatii de orga din Ardeal, iar daca va programati vizita in avans, puteti participa la unul din concertele care au loc in Biserica.
Parcuri si gradini în orașul Băile Tușnad
Lacul Ciucas – aflat chiar in centrul statiunii Baile Tusnad, este perfect vara pentru canotaj si iarna pentru patina. Puteti alege cazare Baile Tusnad chiar langa lac. Pe malul lacului este organizat un Aventura park.
Lacul Sfanta Ana – aflat la aproximativ 2 km de Baile Tusnad, la o altitudine de 950 metrii, este unicul lac vulcanic din Romania si a fost inconjurat de o rezervatie geologica si peisagistica. Suprafata lacului are efectul unei oglinzi gigante intinse pe mai mult de 19 hectare, iar lacul este special pentru ca are o transparenta mare in adancime – 5 din cei 7 metrii adancime fiind transparenti. Nu este permisa camparea sau picnicul in jurul lacului, dar va recomandam ca daca aveti cazare Baile Tusnad sa va alocati o zi pentru vizitarea frumosului lac.
Rezervatia Complexa a Tinovului Mohos – denumit si “Lacul cu Muschi”, Tinovul Mohos se afla la o altitudine de 1050 metrii si are o intindere de aproximativ 40 hectare. Acest spectaculos parc natural s-a format cu peste 3000 de ani in urma si reprezinta pentru turistii cu cazare Baile Tusnad o adevarata sursa de peisaje frumoase si material fotografic.
Rezervatia Naturala Piatra Soimului – cu o pozitie frumoasa pe malul drept al raului Olt, stanca sau piatra Soimului este un monumental varf de andezit care ofera vizitatorilor avand cazare Baile Tusnad imagini panoramice de neuitat ale statiunii Baile Tusnad, crestele muntilor Ciumatul si Surducu si a intregului defileu al raului Olt. Aici gasiti vestigiile cetatii Stanca Soimilor – cetatea din care se trimiteau soimi de vanatoare ca arenda pentru turci.
Partiile statiunii Baile Tusnad sunt pozitionate la intrarea in statiune dinspre Miercurea Ciuc. Desi relative noi, partiile din Baile Tusnad sunt dotate cu ascensoare si tunuri de zapade. Latimea medie este de 40 metrii si sunt incadrate la grad de dificultate mediu. Turistii pot alege cazare Baile Tusnad chiar la baza partiilor.
Partia Vares Viz – lungime 500 metrii si inclinatie de 22 grade, este incadrata la dificultate scazuta. Are instalatie nocturna, tunuri de zapada, teleschi, centru de inchiriere echipamente, iar la baza partiei sunt diverse optiuni de cazare si un schi-bar.
Istoria orașului Băile Tușnad
Statiunea Baile Tusnad a fost mentionata documentar pentru prima oara la inceputul secolului XVIII, atunci cand se consemneaza existenta izvoarelor naturale cu efecte curative utilizate de locuitorii zonei si de personalitatile vremii.
Legenda spune ca primul care a fost vindecat de apele tamaduitoare din Baile Tusnad a fost, la 1842, un cioban care isi mana turma in zona si care a dus vestea despre aceasta zona in toate locurile in care a ajuns mai apoi.
In 1845 se infiinteaza o societate pe actiuni care concesioneaza zona pe o perioada de 99 de ani si demareaza transformarea acesteia in statiune balneoclimaterica prin construirea bazelor de tratament si cazare. Datorita evenimentelor din 1848 autoritățile anuleză dreptul de folosire gratuită a băilor, iar localnicii dau foc stabilimentului construit până la acea dată, ducând la stagnarea dezvoltării stațiunii pentru scurt timp.
În anul 1852 se constituie o noua societate pe acțiuni și se începe reamenajarea și construirea de vile pentru cazare Baile Tusnad de tip elvețian, zona luând denumirea, folosita și astăzi, de „Mica Elveție”. Se amenajează aleile între vile, se dezvoltă drumurile, construindu-se în anul 1870 drumul național între Miercurea Ciuc, Băile Tușnad și Sfântul Gheorghe.
Lacul Ciucaș a fost amenajat între anii 1882 și 1893, amenajare continuată în anii 1920. Tot atunci cand se ridica și prima bază de tratament si cazare care a fost finalizata în anul 1890 și denumită „Ștefania” (mai târziu “Sfânta Ana”), iar în 1891 au început lucrări de interes comunitar, s-au amenajat parcuri, s-au captat izvoare. Realizarea căii ferate Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc inaugurată în anul 1987 a dus la creșterea numărului de turiști veniți în stațiune pentru cazare Baile Tusnad si tratament. S-au înmulțit vilele, astfel că la începutul secolului XX, 33 de vile așteptau pentru cazare turiști din întreaga Europă.
La începuturile sale zona se numea Câmpurile Vorbirii, iar în anul 1913 s-a legalizat utilizarea numelui de “Tușnad Băi”.
În anul 1933 stațiunea avea o capacitate de 800 de locuri de cazare în 40 de vile. Tot pentru cazare s-a construit și vila Etel între anii 1933-1935, când s-a pus în funcțiune prima stație electrică care a asigurat alimentarea cu energie electrică a stațiunii între orele 19-24 în fiecare seară. Populația a început să crească, astfel că stațiunea Băile Tușnad s-a separat de comuna Tușnad, numărând în anul 1941, 724 de locuitori. La inceputul celui de-al Doilea Război Mondial, cazare in stațiunea devine din ce în ce mai populară.
După război, vilele, restaurantele, alimentarea cu energie electrică si apă potabilă au fost naționalizate, luând ființă prima Întreprindere Balneară, care s-a transformat în 1973 în Întreprinderea Balneară Județeană. Numărul locurilor de cazare Baile Tusnad începe să crească, s-a modernizat drumul național asigurând accesul usor al turiștilor cu autoturisme, iar dezvoltarea continuă și rapidă a făcut ca localitatea să fie declarată oraș în anul 1968.
Pe fondul acestor schimbări ale stațiunii Baile Tusnad, se înființează Oficiul Județean de Turism, se alocă bani de la stat pentru investiții în infrastructura, în locuri de cazare pentru, se amenajează tabere de camping, se dezvoltă Baza de tratamente balneare, fiind dotată cu cel mai modern echipament de la acel timp, sunt angajați medici de specialitate, asistente, maseuri.
După Revoluția din decembrie 1989, activitatea din Băile Tușnad a luat o altă cale a dezvoltării sale. S-a desființat Oficiul Județean de Turism, o mare parte a infrastructurii s-a privatizat înființându-se firme cu capital privat, se construiesc noi pensiuni pentru cazare Băile Tușnad a turiștilor.
Cu scopul declarat de dezvoltare a turismului în zonă, se înființează Asociația de Turism Băile Tușnad în anii 2005-2011, atingând numărul de 30 de membri în această perioadă.
Creșterea locurilor de cazare Băile Tușnad prin construirea de locuințe ANL pentru personalul din stațiune, amenajarea unei pârtii de schi dotată cu instalație de iluminat nocturn, schi pass cu cartele magnetice, centru de închiriere schiuri, schibar, instalație cu tunuri de zăpadă, toate acestea dar și altele au făcut să crească numărul de turiști.
Intrebari despre Cazare Băile Tușnad
Care sunt cele mai populare hoteluri din Băile Tușnad?
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Fortuna Eco Boutique, Complex Anna și Pensiunea Natura Tusnad
Cauți cazare ieftină în Băile Tușnad?
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Complex Anna, Hotel Tusnad și Hotel Fortuna Eco Boutique
Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Băile Tușnad?
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Băile Tușnad care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Băile Tușnad afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Cazare in apropiere de Băile Tușnad
Cazare Cernat
CASA LEA Cernat
nr.982, Județul Covasna, Cernat, Romania
Vezi tarife
Cazare Slănic Moldova
Hotel Moldavia Slănic Moldova
Strada Vasile Alecsandri nr.nr 20, Județul Bacău, Slănic Moldova, Romania
Preturi de la
340 RON
Vila Moldavia Class Slănic Moldova
Strada Nicolae Bălcescu nr.18, Județul Bacău, Slănic Moldova, Romania
Preturi de la
600 RON
Cazare Bicfalău
Pensiunea Teglas Bicfalău
DC27B nr.253, Județul Covasna, Bicfalău, Romania
Vezi tarife