Cazare Gura Humorului
VATRA BOIEREASCA Cacica
E58 nr.33, Județul Suceava, Cacica, Romania
Preturi de la
400 RON
Hotel ALDI Păltinoasa
DN17, Județul Suceava, Păltinoasa, Romania
Preturi de la
150 RON
Pensiunea Perla Bucovinei Voroneț
Strada, Județul Suceava, Voroneț, Romania
Preturi de la
140 RON
Hotel Best Western Gura Humorului
Piața Republicii nr.nr. 18, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Vezi tarife
DUKAT 4* Gura Humorului
Strada Avram Iancu nr.6, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Preturi de la
298 RON
Casa Domneasca Cacica
DN2E nr.991, Județul Suceava, Cacica, Romania
Preturi de la
140 RON
Hotel FLOARE DE COLT Mănăstirea Humorului
Strada Chilia nr.22, Județul Suceava, Mănăstirea Humorului, Romania
Preturi de la
230 RON
Ramona 3* Gura Humorului
Strada Stejarului nr.15, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Vezi tarife
B&B Dumbrava Gura Humorului
Strada Ștefan cel Mare nr.Nr. 76, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Preturi de la
609 EUR
Complex Lions Bucovina Gura Humorului
Aleea Piatra Pinului nr.251, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Preturi de la
140 RON
Pensiunea El Quatro Gura Humorului
Aleea Piatra Pinului nr.251, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Preturi de la
200 RON
Pensiunea Popasul Domnesc Voroneț
Strada, Județul Suceava, Voroneț, Romania
Vezi tarife
Vila Turistica Carmen Silvae Voroneț
Strada nr.nr. 252 B, Județul Suceava, Voroneț, Romania
Vezi tarife
Hotel Toaca Bellevue Gura Humorului
Str. Gheorghe Lazăr, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Vezi tarife
Hotel Simeria Class Gura Humorului
Str. Viorel Marcianu nr.18, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Preturi de la
130 RON
Casa Humor Gura Humorului
Strada Ștefan cel Mare nr.nr. 5 bis, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Preturi de la
210 RON
Vila Boem Gura Humorului
Strada Locotenent Viorel Mărceanu nr.nr. 1, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Vezi tarife
Casa Nobilis Gura Humorului
Bulevardul Bucovina nr.Nr. 100, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Vezi tarife
Despre Gura Humorului
De ce să vizitezi orașul Gura Humorului? Recomandările noastre.
Cea mai mare si mai importanta statiune a Bucovinei, Gura Humorului este alegerea ideala pentru o vacanta culturala, ecumenica si mai ales pentru a cunoaste si a va bucura de traditiile exceptionale ale Bucovinei pastrate cu sfintenie de localnici.
Gura Humorului este situat la poalele Obcinelor bucovinene, scaldat de apa limpede si domoala a raului Moldova. Peisajul montan, aerul proaspat si foarte curat, dealurile care inconjoara statiunea, valea raului Moldova, lunca Moldovei, potecile care te cheama la drumetie, partia de schi de pe dealul Varvata, gospodariile taranesti autentice, saniile cu zurgalai, sunt motive indestulatoare pentru a alege cazare Gura Humorului pentru o vacanta tihnita.
Numeroasele oferte de agrement, varietatea de optiuni de cazare Gura Humorului, ospitalitatea localnicilor si pozitionarea avantajoasa pentru descoperirea Bucovinei, fac din statiunea Gura Humorului alegerea ideala pentru orice turist.
Gura Humorului gazduieste anual o serie de evenimente extrem de interesante atat pentru localnici cat si pentru turistii care aleg cazare Gura Humorului: Targul de Paste, Toamna la Voronet si Umor la Humor. In ultimii ani, in oras se organizeaza o piata de Craciun diferita de cele din alte orase ale tarii prin accentul profund pus pe traditiile zonei. Evenimentul Iarna Bucovineana este un motiv excelent pentru a alege cazare Gura Humorului.
Alegeti cazare Gura Humorului pentru a putea explora foarte usor reteaua de manastiri Bucovinene care va vor uimi prin unicitatea lor, prin ospitalitatea localnicilor si dispozitia acestora de a imparti cu turistii legende si istorii. Din Gura Humorului se pot organiza foarte facil excursii la bisericile cu fresca exterioara aflate sub protectia UNESCO, dintre care amintim Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava.
Obiective turistice în orașul Gura Humorului
Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina – gazduit de o caldire monument, este singurul muzeu al spiritualităţii populare bucovinene. Muzeul interactiv poate fi vizitat zilnic cu programare in avans. In cadrul muzeului se organizeaza periodic ateliere mestesugaresti pentru adulti si copii. Tematica muzeului a fost gândita ca o calatorie virtuala în universul spiritual al satului bucovinean de la sfârsitul secolului al XIX-lea. Daca doriti sa extindeti experienta oferita de acest muzeu unic, va recomandam sa alegeti cazare Gura Humorului intr-un din multele case taranesti care primesc oaspeti.
Lacase de cult în orașul Gura Humorului
Manastirea Voronet - ctitorie a lui Ștefan cel Mare, dateaza de la 1488, si si-a castigat international faima de „Capela Sixtină a Estului” datorita frescelor interioare si exterioare de o frumusete deosebita. Culoarea Albastru de Voronet este unica in lume. Se află la 4 km de centrul orașului Gura Humorului, iar cei interesati de turismul ecumenic, pot alege cazare Gura Humorului chiar in chiliile manastirii.
Manastirea Humor – construita la 1530 în vecinătatea unei vechi mănăstiri consemnată la 1415 şi căzută în ruină la începutul secolului al XV-lea, biserica Mănăstirii Humor este armonios proporţionată si singura din zona care nu are turla. Comunitatea Manastirii Humor va ofera turistilor dornici de reculegere optiunea de cazare Gura Humorului in chiliile manastrii.
Biserica romano-catolică Preasfânta Treime – construită în anul 1811 și este cea mai veche biserică romano-catolică, în funcțiune din Bucovina.
Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – ridicată în anul 1862, a fost de-a lungul istoriei pe rând, biserică armenească, biserică luterană și apoi, după al Doilea Război Mondial, biserică ortodoxă. Astazi aici se oficiaza slujbe ortodoxe de o frumusete neasmuita la care sunt primiti cu bratele deschise toti turistii care aleg cazare Gura Humorului.
Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – construită în perioada 1876-1885 prin strădania preotului Simeon Cobilanschi, deserveste comunitatea ortodoxa din Gura Humorului si satele invecinate. Aici se organizeaza periodic expozitii ale mesterilor locali din comunitate.
Sinagoga Mare – ridicata la 1871 si reconditionata integral la inceputul secolului XX, este un obiectiv turistic impresionant, dovada a multiculturalitatii specifice orasului Gura Humorului. O vizita la Sinagoga trebuie corelata cu vizita la Cimitirul Evreiesc care dateaza din secoul XVIII si prezinta o imagine de ansamblu a istoriei evreilor din Bucovina.
Monumente și clădiri în orașul Gura Humorului
Multitudinea de cladiri istorice, care astazi gazduiesc diverse institutii administrative sau scoli publice, frumoasele statui care impodobesc orasul Gura Humorului, imbie turistii care aleg cazare Gura Humorului la plimbari linistite si la descoprirea istoriei exceptionale ale orasului statiune. Va recomandam in continuare doar cateva dintre ele pentru a le vizita atunci cand aveti cazare Gura Humorului.
Primăria Gura Humorului – dateaza din anul 1901 si marcheaza centrul statiunii. In apropierea primariei gasiti o serie de frumoase monumente si o varietate de optiuni de cazare Gura Humorului. Primaria gazduieste periodic evenimente si galerii de arta.
Judecatoria Gura Humorului – ridicata la 1904, este astazi un monument istoric important care gazduieste un mic muzeu de istorie care poate fi vizitat cu programare in avans.
Gara veche din Gura Humorului – denumita astazi Gara Gura Humorului Oraș, gara functionala, este o cladire monument extrem de frumoasa si bine intretinuta, poarta de acces catre Bucovina a turistilor care calatoresc cu trenul si aleg cazare Gura Humorului.
Parcuri si gradini în orașul Gura Humorului
Parcul dendrologic – amenajat pe malul stang al raului Moldova, acolo unde se intalneste cu raul Humor, intr-o lunca denumita din vechime “”pe Saiba”, se intinde pe 25 de hectare si reprezinta una dintre cele mai cautate zone de agrement, zone turistice si sportive din zona Bucovinei. Zona de agrement este denumita astazi Lunca Moldovei, iar turistii dornici de plimbari si conectare cu natura pot alege cazare Gura Humorului in apropierea parcului dendrologic.
Partia de schi SOIMUL – data in folosinta in 2010, partia Soimul are o lungime de 1350 metrii si este dotata cu instalatie nocturna, telescaun, instalatie de produs zapada si o parcare pentru 360 de autoturisme si 9 autocare. La baza partiei, turistii pot alege cazare Gura Humorului in cateva hoteluri moderne perfecte pentru vacante la schi si drumetii.
Zona de agrement ARINIS – este un complex inaugurat in 2010, care contine o piscina acoperita care are dimensiuni olimpice, o piscina pentru copii, opt terenuri de sport cu nocturna si un patinuar artificial. Accesul in Complexul Arinis se poate face zilnic, iar turistii pot alege cazare Satu Mare in locul special amenajat pentru campare din cadrul complexului.
Rezervatia geologica Piatra Pinului – se intinde pe o suprafata de 1.4 hectare pe malul drept al raului Moldova si pastreaza urme de viata din oceanul care a acoperit in trecut toata zona. Este cel mai important ecosistem paleontologic din Moldova. Totodata este locul in care special protejata afinul negru se gaseste natural la cea mai mica altitudine.
Rezervatia Piatra Sorimului – are o suprafata de doar 0.5 hectare si este o atractie importanta atat datorita unicitatii stancilor din padure, dar si a posibilitatilor de belvedere a orasului Gura Humorului si a zonei inconjuratoare. Puteti alege cazare Gura Humorului la mijlocul distantei intre cele doua rezervarii pentru a va bucura de drumetii excelente pe tot parcursul vacantei.
Pietrele Doamnei – denumite de localnici Pietrele Muierilor reprezinta un monument al naturii asezat pe latura vestica a raului Humor.
Istoria orasului Gura Humorului
Gura Humorului este mentionata documentar pentru prima oara intr-un act emis in Februarie 1490 de Stefan cel Mare.
Orasul Gura Humorului a gazduit dupa 1782 comandamentul militar austriac si sediul turpelor de granita, fapt care a influentat pozitiv atat evolutia urbei cat si populatia din zona, prin stabilirea aici a unui numar mare germani, poloni, evrei, ucraineni. Acestia infiinteaza la 1835 colonia denumita Bori sau Boureni si, prin influenta lor, Gura Humorului este legata telegrafic de Vienna.
În timpul ocupației austriece, Gura Humorului obtine o importanță sporita, si este ridicat pe rând la rangul de târgușor și centru administrativ-teritorial, apoi la cel de târg și capitală de district, iar in 1904 primește statutul de oraș.
O alta perioada de inflorire si modernizare a orasului Gura Humorului, este reprezentata de administratia lui Gheorghe Lupu, primar intre anii 1956-1958, care demareaza lucrarile de amenajare hidrotehnica a cursului raului Moldova.
Inca de la inceputuri Gura Humorului a reprezentat un important punct de comert si tranzit, statut care a implusionat crearea optiunilor de cazare Gura Humorului in hanuri, in casele localnicilor. Ospitalitatea zonei a devenit recunoscuta, iar in anul 2005, Gura Humorului a devenit stațiune turistică.
Intrebari despre Cazare Gura Humorului
Care sunt cele mai populare hoteluri din Gura Humorului?
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt VATRA BOIEREASCA, Pensiunea Perla Bucovinei și Vila Turistica Carmen Silvae
Cauți cazare ieftină în Gura Humorului?
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Pensiunea Perla Bucovinei, Casa Domneasca și Complex Lions Bucovina
Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Gura Humorului?
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Gura Humorului care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Gura Humorului afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Cazare in apropiere de Gura Humorului
Cazare Pârteștii de Sus
Casa Strabunicului Pârteștii de Sus
Deal nr.259, Județul Suceava, Pârteștii de Sus, Romania
Preturi de la
290 RON
Cazare Fălticeni
Iristar Fălticeni
Bulevardul 2 Grăniceri nr.nr. 51, Județul Suceava, Fălticeni, Romania
Preturi de la
351 RON
Cazare Vatra Dornei
Villa Franz Joseph Vatra Dornei
Strada Republicii nr.5, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Preturi de la
147 RON
Casa Poligonului Vatra Dornei
DN17B nr.731, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
Pensiunea Beatrice Vatra Dornei
Strada Vasile Deac nr.nr. 12A, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
Vila Calimanel Vatra Dornei
Strada Republicii nr.5A, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Preturi de la
160 RON
Vila Class Vatra Dornei
Strada Dornelor, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Preturi de la
160 RON