Cazare Tăşnad
Hotel Marissa Tășnad
Strada Ștefan cel Mare nr.108, Județul Satu Mare, Tășnad, Romania
Vezi tarife
Vila Alex Tășnad
Strada Ștefan cel Mare nr.96, Județul Satu Mare, Tășnad, Romania
Vezi tarife
Vila Marliv Tășnad
Strada Ștefan cel Mare nr.145, Județul Satu Mare, Tășnad, Romania
Vezi tarife
Despre Tăşnad
De ce să vizitezi orașul Tăşnad? Recomandările noastre.
Tăşnad este destinatia perfecta pentru turistii care isi doresc sa viziteze zona Maramurestului, si in acelasi timp sa aibe o vacanta relaxanta si vindecatoare. Optiunile de cazare Tasnad sunt multiple si pentru toate gusturile.
Statiune balneoclimaterica, cunoscuta pentru vacantele de tratament datorita multelor zacaminte cu caracterstici termale, orașul Tăşnad ofera turistilor sai cazare comfortabila si o multitudine de activitati turistice – de la zile relaxante la standarul termal cu cele trei bazine, la vizite la importante obiective turistice cu incarcatura culturala si istorica, si cazare Tasnad reprezinta un punct foarte bun de plecare in explorarea zonei de nord-vest a Romaniei - o parte importanta din aria turistica Maramures.
Cele mai importante obiective turistice de vizitat avand cazare Tăşnad sunt: Muzeul Orasenesc gazduit de conacul nobiliar Cserey Fisher, cele trei mari lacase de cult – Catedrala Ortodoxa, Biserca reformata si Biserica romano-catolica. Cazare Tăşnad pentru mai multe zile va ofera situatia ideala de a vizita marile orase din apropiere – Carei, Satu Mare, Zalau si chiar Baia Mare – unde puteti ajunge foarte usor cu trenul sau cu autoturismul in maxim o ora.
Avand cazare in orașului Tăşnad va aflati in punctul de pornire in velocircuitul Tasnad si imprejurimi – un traseu pentru biciclete care poate fi parcurs in aproximativ 4 ore si care ofera turistilor impresionate peisaje ale judetului Satu Mare.
Obiective turistice în orașul Tăşnad
Orașul si statiunea balenoclimaterica Tăşnad ofera variante foarte frumoase de plimbare in afara orelor de tratament si relaxare de care va puteti bucura cu cazare Tăşnad. Pe langa faptul ca Tășnadul are unele dintre cele mai mari izvoare geotermale din regiune, centrul orasului ofera o imagine de ansamblu a perioadelor istorice tumultuoase prin care a trecut aceasta zona de la granita Romaniei.
Lacase de cult in orasul Tăşnad
Biserica reformată din Tășnad – ridicata in 1476, ctitorie a episcopului Vingradi Gerep Laszlo, ruda a regelui Matei Corvin, biserica este realizata in stilul gotic tarziu si, desi este renovata in repetate randuri, pastreaza stilul si dimensiunile initiale. O vizita la Biserica Reformata va va oferi o imagine clara a istoriei zonei pentru ca aici veti gasi o colectie valoroasa de obiecte de cult adunate de la data construitii bisericii si pana in prezent.
Biserica ortodoxă – ocupa locul vechii biserici Greco-catolice. A fost construita in 1988 in forma de cruce, cu interiorul cu bolta si fresca in stil neobiznatin. Biserica poate fi vizitata zilnic cu cazare Tăşnad. Puteti gasi cazare Tasnad chiar langa frumoasa biserica ortodoxa.
Biserica romano-catolică din Tășnad – a fost reconstruita in 1903, biserica romano-catolica este compusa din trei capele – Sfanta Ana datand din 1823, Sfantul Antoniu de la 1908 si Sfantul Ioan de la 1829. Statuile din lemn ale bisericii sunt lucrate in perioada 1923-1917 de mesteri din Tirolia si Moravia, iar altarele au fost lucrate in Budapesta. Turnul bisericii are 42 de meterii in inaltime.
Biserica greco-catolică – a fost ridicata in 1996, iar fiecare latura a biserici reprezinta o persoana divina a Sfintei Treimi – Tatal, Fiul si Sfantul Duh. In subsolul bisericii este un amfiteatru care gazduieste activitatile tinerilor crestini.
Monumente și clădiri in orasul Tăşnad
Muzeul Orășenesc – gazduit de vechiul castel nobiliar Cserey Fischer, muzeul a fost amenajat pentru public in 1978 si este format din 4 sali de expozitie pentru cele doua sectii muzeale – arheologie si etnografie. Muzeul este cunoscut pentru gazduirea atelierelor mestesugaresti complexe. Colectiile muzeului sunt organizate pentru a evidentia aspecte din istoria și cultura orașului Tăşnad și a județului Satu Mare – inca de la primele atestari arheologice – concentrate pe maiestria mestesugarilor din zona. Muzeul poate fi vizitat cu programare telefonica. Daca alegeti cazare Tasnad in zona muzeului orasenesc, veti avea locatia ideala atat pentru activitatile balneoclimaterice, cat si pentru vizitarea orasului.
Casa de cultura Tasnad – cladirea care gazduieste centrul cultural a avut original destinatie de cazino si a fost ridicata in primul deceniu al secolului trecut. Aici se desfasoara anual o serie de evenimente culturale la care participa localnicii dar si turistii cu cazare Tasnad.
Monumentul Soldatului Necunoscut - situat in centrul orasului, reprezinta un punct principal de atractie pentru toti cei care doresc sa viziteze orașul Tăşnad.
Casa Memoriala Ady Endre – asezata in imediata apropiere a orașului Tăşnad, prezinta viata si opera lui Ady Endre – intemeietorul liricii moderne maghiare. Cladirea, casa natala a poetului, a fost restaurata dupa planurile originale in 1977, la 20 de ani dupa inaugrarea sa.
Istoria orasului Tăşnad
Arheologii atesta existenta civilizatiei in zona orașului Tăşnad incepand din neolitic. Prima consemnare documentară a orasului Tășnad dateaza din 1021, facuta de "Nicolaus Mester Tasnadi plebanus" cand regele Matei Corvin da permisiunea episcopului Transilvaniei sa ridice in aceasta zona o cetate din lemn sau piatra. Cel de-al doilea document care atesta existenta orasului, din 1246, evidențiază localitatea Tășnad ca fiind moșie episcopală în comitatul Solnocul Interior. Inca de la ridicarea cetatii, Tasnad a fost un important punct de transit si a oferit diverse optiuni de cazare in hanuri si case taranesti.
Orasul este distrus succesiv de turci si tatari, iar populatia supravietuitoare atacurilor este redusa de numeraose epidemii. Din acest motiv in a doua jumatate a secoului XVIII zona a fost colonizata de svabi romano-catolici din localitatile invecinate si din afara granitelor de la vremea respectiva, care au pus bazele industriei si ale turismului in zona, ridicand diverse edificii pentru cazarea turistilor si gazduirea mestesugurilor lor.
In perioada interbelica Tăşnad a devenit un important targ commercial, iar in 1968 primeste statutul de oras.
În anul 2000, Tășnad a fost atestat ca stațiune turistică balneoclimaterica. Aici a fost descoperit un important zăcământ hidrografic termomineral, în anul 1978 fiind forat un puț de captare a apei termale, la o adâncime de 1.354 m. În zona de agrement a orașului funcționează, încă din anul 1978, un ștrand termal. Baza de cazare din orasul Tasnad ofera optiuni de cazare pentru toate gusturile, de la marile hoteluri, pana la pensiuni cochete si campinguri.
Intrebari despre Cazare Tăşnad
Care sunt cele mai populare hoteluri din Tăşnad?
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Marissa, Vila Alex și Vila Marliv
Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Tăşnad?
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Tăşnad care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Tăşnad afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Cazare in apropiere de Tăşnad
Cazare Valea Târnei
Rose Hip Hill Guesthouse Valea Târnei
DN1H nr.54, Județul Bihor, Valea Târnei, Romania
Vezi tarife
Cazare Sarmasag
Pensiunea Elisabeth Sarmasag
E81, Județul Sălaj, Sarmasag, Romania
Vezi tarife
Cazare Boghiș
Pensiunea Cristal Boghiș
DJ191D nr.15, Județul Sălaj, Boghiș, Romania
Preturi de la
90 RON