Daca te-ai hotarât se vizitezi Sibiul, iată câteva atractii și evenimente pe care să nu le ratezi când ajungi acolo. Nu vei regreta, cu siguranță!
Muzeul în aer liber Astra din Sibiu
Acest muzeu etnologic, care reunește de fapt 4 muzee diferite, este cel mai mare muzeu în aer liber din România! Este un adevărat martor al trecutului românesc, deoarece găzduiește, printre altele, aproape 300 de clădiri tradiționale repatriate din diferitele regiuni ale României.
Pentru a ajunge acolo, trebuie doar să iei autobuzul linia 13 din gară sau din centrul orașului și fie cobori la stația Dumbrava, pentru a te bucura de grădina zoologică înainte de a merge la muzeu prin pădure sau cobori la stația Muzeul Satului.
Dacă a existat un lucru pe care chiar nu-l poți rata în Sibiu, este acest muzeu. Ai suficient timp pentru a intra în casele tradiționale pentru a vizita interiorul, precum și pentru a vedea mobilierul de epocă. Muzeul are angajați localnici care se ocupă de întreținerea caselor cu aceleași mijloace ca atunci, pentru a pune puțină animație. Așadar, uneori te simți puțin jenat să intri într-o casă în care un bătrân curăță cartofi pe verandă. Unii își iau rolul foarte în serios și nu ezită să te ducă într-un tur pentru a-ți arăta micuța casă!
Clădirile sunt distribuite în funcție de teme foarte specifice (țesători, fierari etc.) în tot parcul, care în sine este o frumoasă plimbare în mediul rural. De asemenea, poți vedea biserici, mori vechi și o școală datând din epoca comunistă. Spațiile verzi sunt întreținute folosind vechea metodă bună a eco-pastoralismului: așadar așteaptă-te, vara, să întâlnești o turmă de oi care paște!
Cisnădie, Cisnădioara și biserica fortificată
Dacă vrei să faci o excursie în afara orașului, poți lua mijloacele de transport în comun către Cisnadie (care arată exact ca un sat alsacian/german). De acolo, continui pe jos până în micul sat Cisnădioara (500 de locuitori). Plimbarea este cam lungă în plin soare, dar o cale pietonală a fost special amenajată de-a lungul drumului: există chiar bănci în mijlocul pistei pentru a face o pauză!
Biserica fortificată Sfântul Mihai are vedere la vale
Prima atestare documentară a bisericii datează din anul 1223. A fost un act prin care biserica din Cisnădioara a fost donată mănăstirii cisterciene din Cârța. Cu toate acestea, săpăturile arheologice au descoperit urme ale unei localități și mai vechi situate pe același deal. Chiar dacă vizita este plătită, îți oferă acces la o frumoasă panoramă a regiunii Sibiu! Satul în sine merită să petreci câteva ore acolo.
Sibfest
Sibfest este cel mai mare festival de teatru din Europa la categoria sa! Festivalul International de Teatru de la Sibiu (numit Sibfest) reunește mai mult de 600.000 de persoane. Întregul oraș se transforma într-un spectacol de teatru, operă, dans, circ, dar și conferințe și proiecții de filme. Străzile sunt transformate în scene urbane reale, unde spectacolele sunt gratuite. Exista un top 20 din 1000 de motive pentru care să vii la Sibfest, așa că nu îl rata.