Categorii
Rezervatii Naturale Trasee turistice

Hai cu noi pe “Drumul dintre Nori”!

Desemnat de Top Gear ca cea mai spectaculoasa sosea alpina din lume, Transfagaraseanul sau “Drumul dintre Nori” este o destinatie pe care oricine trebuie sa o experimenteze cel putin o data in viata.

Traseul superb, tunelele spectaculoase, peisajele care iti taie respiratia care apar dupa fiecare viraj, traditiile pastrate de oamenii locului si obiectivele turistice istorice presarate pe tot parcursul Transfagaraseanului sunt motive indestulatoare pentru a alege aceasta zona pentru o frumoasa vacanta, o pauza de la monden si agitatia de zi cu zi.

Desi are o istorie incarcata de suferintele celor care l-au construit, de eforturi supraomenesti de a sapa muntii, de explozii impresionante, Transfagaraseanul este marcat de legende ale supravietuitorilor din avalanse si de speranta de bunastare oferita de inagurarea drumului pentru locuitorii celor 2 provincii.

Desemnat de Top Gear ca cea mai spectaculoasa sosea alpina din lume, Transfagaraseanul sau “Drumul dintre Nori” este o destinatie pe care oricine trebuie sa o experimenteze cel putin o data in viata.

Ce trebuie sa stim despre Transfagarasean?

Traseul Transfagarasean este accesibil doar in perioada 1 Iulie – 1 Noiembrie datoria conditiilor meteorologice care fac impracticabile portiuni din frumoasa sosea. Totodata traficul este restrictionat pe intuneric datorita gradului de risc ridicat.

Transfagaraseanul este al doilea cel mai inalt drum din Romania, atingand in zona Balea Lac altitudinea de 2042 metrii, dupa Transalpina si leaga Transilvania de Muntenia.

Pe ruta Transfagarasean sunt 4 tuneluri, inclusiv cel mai lung tunel din Romania cu o lungime de 884 metrii.

Unde ne cazam pe traseu?

Cei 151 km ai traseului Transfagarasean se intind de la Cartisoara, judetul Sibiu pana la Curtea de Arges in judetul Arges. Pe traseu sunt 17 localitati extrem de frumoase, unde veti gasi optiuni de cazare in case traditionale completate de ospitalitatea localnicilor care este de neegalat.

HelloRomania va recomanda urmatoarele optiuni de cazare pe Transfagarasean:

  1. Pensiunea Belvedere la Cristina din localitatea Corbeni – un loc idilic, la doar 20 km de Curtea de Arges, ideala pentru cazarea familiilor sau a grupurilor care calatoresc impreuna. Este alegerea perfecta pentru cei care doresc sa viziteze si frumosele obiective istorice din zona Curtea de Arges.
  2. Pensiunea Nicky din Oestii-Ungureni – la doar 11 km de frumoasa Cetate Poenari este alegerea ideala pentru a descoperi frumusetile Transfagaraseanului si obiectivele turistice de pe traseu.
  3. Casa Mosului din Cartisoara – asezata strategic la capatul rutei Transfagarasean din Sibiu, Pensiunea Casa Mosului este alegerea perfecta pentru cei care doresc sa experimenteze Transfagaraseanul dar si sa viziteze frumoasa zona a Sibiului.
Casa Mosului – Cartisoara

Ce vizitam pe traseu?

  • Cetatea Poenari – aflata pe un vârf de munte ce domină Cheile Argeșului, dateaza din secolul XIV si are 5 turnuri de aparare vizitabile. Accesul la cetate se face pe o scara cu 1480 de trepte la finalul careia veti putea admira o vedere impresionanta a cadrului natural imprejurator. Cetatea se viziteaza zilnic intre orele 9:00 si 18:00
  • Valea lui Stan este un traseu amenajat cu scări și cabluri, o adevărată provocare pentru cei care se incumeta sa il strabata. Traseul este marcat cu punct roșu, durează aproximativ 4 ore și se face în circuit, atât intrarea, cât și ieșirea fiind pe marginea drumului Transfăgărășan.
  • Barajul și lacul de acumulare Vidraru, unul din cele mai frumoase locuri din Romania, unde minunățiile naturii se împletesc armonios cu una dintre cele mai impunătoare structuri realizate de mâna omului. Barajul Vidraru a fost construit în 1965, iar la acea vreme se afla pe locul opt în topul celor mai înalte din Europa.
  • Cascada Iezerului sau Cascada Capra se află la 1960 metri altitudine, pe versantul sudic al Făgărașului. Cascada are o cădere de apă de peste 40 de metri, fiind aprovizionată de lacul glaciar cu același nume si este renumita pentru ca nu ingheata niciodata. Pentru a admira Cascada Capra în toată splendoarea ei trebuie să urci pe podul amenajat chiar în fața cascadei.
  • Bâlea Lac – cel mai înalt punct de-a lungul traseului, uneori isi intampina vizitatorii cu zapada chiar si in mijlocul verii. Lacul glaciar are peste 11 metri adâncime, iar zona din jurul său a fost declarată rezervație științifică. In timpul iernii, în apropiere de lac, se amenajează un hotel de gheață, cu un bar și chiar și o biserică, toate construite din blocuri uriașe de gheață scoase din lac.
Bâlea Lac – cel mai înalt punct de-a lungul traseului Transfagarasan
  • Muzeul Etnografic Badea Cârțan din Cartisoara este dedicat, faimosului țăran al carui nume il poarta, născut pe aceaste meleaguri, a carui legenda spune ca a mers pe jos până la Roma pentru a vedea Columna lui Traian și ca aducea clandestin cărți românești în Transilvania.

Orice ati alege sa vizitati, va asiguram ca parcurgerea traseului Transfagarasean este o experienta de neuitat pe care trebuie sa o aveti macar o data in viata. Suntem siguri ca o data ajunsi aici, veti reveni an de an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *