Categorii
Rezervatii Naturale Trasee turistice

Sa parcurgem impreuna “Drumul Regelui”

Transalpina face parte din categoria destinatiilor de vizitat macar o data in viata. Traseul Transalpina sau “Drumul Regelui” este cel mai inalt traseu rutier din intregul lant muntos Carpati.

Ce trebuie sa stim despre Transalpina?

Traseul Transalpina sau “Drumul Regelui” este cel mai inalt traseu rutier din intregul lant muntos Carpati, Intrucat urca pana la inaltimea de 2.145 metrii in Pasul Urdele. A primit supranumele de “Drumul Regelui” deoarce inagurarea acestui drum panoramic a fost facuta in 1935, atunci cand Regele Carol al II-lea a parcurs el insusi impreuna cu familia regala frumosul traseu.

Transalpina a fost construita de armatele romane in drumul lor spre Sarmisegetusa, pavata cu piatra de Regele Carol al II-lea dupa 1930 si reablitata de nemti in al II-lea razboi mondial. Intreg traseul a fost asfaltat si a devenit practicabil pentru turisti abia in 2009.

Familia Regala la inaugurarea Transalpina in 1935

Intregul traseu Transalpina se poate strabate cu automobilul in mai putin de 3 ore. Va recomandam sa il vizitati vara – in zilele senine imaginile panoramice de pe tot parcursul drumului sunt impresionante.

Pentru sezonul de iarna, Transalpina Ski Resort rivalizeaza cu statiunile de ski din Austria – atat echipamentele cat si conditia partiilor fiind una dintre cele mai bune din Romania.

In fiecare an Transaplina este gazda Campionatului National de Automobilism de Viteza in Coasta pe tronsonul dintre Novaci si Ranca si a Turului Ciclist al Romaniei.

Unde ne cazam pe traseu?

Cei 148 km ai traseului Transalpina se intind de la Silistea, judetul Sibiu si pana la Novaci in judetul Gorj – strabatand patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – si traversând Munții Parâng de la sud la nord. Pe traseu sunt 11 localitati extrem de frumoase, toate conservand natura inconjuratoare si traditiile romanesti stravechi. In fiecare localitate veti putea gasi locuri de popas si cazare comfortabile, vedere de neegalat si localnici dornici sa va impartaseasca legendele care inconjoara constructia “Drumului Regelui”.

HelloRomania va recomanda urmatoarele optiuni de cazare pe Transalpina:

  1. Cabana Transalpina Lac – ce-a mai apropiata cabana de Transalpina Ski Resort, este alegerea ideala pentru turistii care isi doresc sa experimenteze “Drumul Regelui” si sa se bucure de o vacanta de ski excelenta.
  2. Zan Hotel – unul dintre putinele hoteluri cu centru SPA din zona, un punct de pornire ideal spre numeroasele trasee turistice care strabat muntii Lotrului si de unde poti pleca intr-o calatorie dincolo de nori, pe Transalpina.
  3. Fratii Jderi – Utopia Verde – ascuns in muntii din centrul Romaniei, aproape de Transalpina gasiti un colt de rai unde puteti poposi pentru a va relaxa si reconecta cu natura. Principiile care guverneaza locul sunt respectul pentru natura, simplitatea si perocuparea pentru oameni.
Complexul Fratii Jderi – Utopia Verde de pe Transalpina

Ce vizitam pe traseu?

  • Pestera si Manastirea Polovragi – Cunoscută că adăpost al lui Zamolxe, Peștera Polovragi te îmbie să îi afli secretele, învăluindu-te într-o lume plină de mister, pe distanță a circa 800 de metri. La doar cateva sute de metrii de Pestera, gasim o manastire datand de la 1505 clasata ca si monument istoric si un reper turistic si ecumenic din zona.
  • Pestera Muierilor – prima pestera electrificata din Romania, cu o intindere de 7000 metrii, Pestera Muierilor – locul de refugiu al femeilor si copiilor pe timpul razboaielor – va astepta sa ii vizitati culoarele impresionante si rezervatia speologica unica in Europa.
  • Transalpina Ski Resort – cel mai nou domeniu de schi din Romania in zona Voineasa-Transalpina, are peste 4 km de partie alaturi de cea mai moderna gondola din Romania.
  • Uzina Hidroelectrica Ciunget – una din cele mai mari complexe hidroelectrice din tara, complex din care face si lacul Vidra, Uzina Hidroelectrica Ciunget este un obiectiv important de vizitat pentru toti cei pasionati de tehnica utilizarii resurselor naturale pentru imbunatatirea vietii oamenilor.
Lacul Vidra – Transalpina

Transalpina face parte din categoria destinatiilor de vizitat macar o data in viata. Datorita asfaltarii tarzii a frumosului drum, natura este inca intacta si oamenii locului lupta pentru a o pastra asa.

Atunci cand va doriti o reconectare cu natura, cu istoria si traditiile romanesti, alegeti cazare Transaplina, iar ospitalitatea oamenilor, traditiile si natura vor contribuii la vacanta perfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *