O vacanță la Sinaia înseamnă și mult timp petrecut în natură. Înseamnă aer curat, apă de izvor și liniște. Și unde poți avea parte de toate aceste privilegii de care ne bucurăm astăzi tot mai puțin, dacă nu într-o drumeție pe munte.
Atunci când plănuiești să petreci mai multe zile în frumoasa stațiune de oe Valea Prahovei, rezervă-ți cel puțin o zi pentru o drumeție prin munți. Alege unul dintre numeroasele trasee montane, în funcție dificultatea acestuia, experiența pe munte, dar și vârsta celor din grup. Va fi o adevărată terapie!
Descoperă care sunt cele mai bune trasee montane pe care poți porni în vacanța ta petrecută la Sinaia sau prin împrejurimi. Acestea sunt bune de parcurs în special în timpul verii, dar și în celelalte anotimpuri îți va plăcea să le explorezi. Va fi o experiență încântătoare pe care o vei savura atât tu cât și prietenii care te însoțesc. Cu atât mai mult dacă din gașcă fac parte și copii. Așadar, pune-ți neapărat în bagajul de vacanță și o pereche de bocanci perfecți pentru o drumeție.
Sinaia – Poiana Stânii
Drumul care pornește din Sinaia și se oprește la Poiana Stânii este de dificultate mică. Drumul leagă mai exact Castelul Peleș de Poiana Stânii și mai este numit “Poteca Regală”, denumire pe care a dobândit-o după ce a fost adesea străbătută de Carol I. Traseul pornește pe același drum cu cel care duce spre cota 1400 și se termină înainte de stâncile Franz Joseph. Drumul poate fi făcut în aproximativ o oră și seamănă mai mult cu o plimbare prin pădure. Traseul este marcat și nu ai nevoie de un echipament special pentru a-l parcurge.
Poiana Țapului – Cascada Urlătoarea
Traseul Poiana Țapului – Cascada Urlătoarea este unul dintre cele mai cunoscute trasee din zona și dacă ai fost până acum într-o vacanță la Sinaia, probabil l-ai parcurs deja. Experiența merită repetată sau încercată, așadar trece-o pe lista de vacanță. Acesta este un traseu pe care îi poți lua cu toate încrederea și pe cei mai mici “excursionști”. Aceștia vor fi încântați să exploreze toate minunățiile naturii și vor fi fascinați de farmecul peisajului. Rapid și fără urcușuri abrupte, acest drum duce spre una dintre cele mai cunoscute cascade de pe teritoriul românesc, Cascada Urlătoarea.
Cota 2000 – Cabana Piatră Arsă
Traseul Cota 2000 – cabana Piatră Arsă este pentru cei care își doresc ceva mai mult decât o plimbare prin natură. Drumul presupune în prima fază o deplasare cu mașina până la cota 1400, loc în care se ajunge cu ușurință, șoseaua este bună și nu ai nevoie de o mașină de teren. De la cota 1400 se urcă cu telecabila la cota 2000, o altă experiență extraordinară. Te vei bucura de un peisaj superb văzut la înălțime și vei rămâne cu amintiri de neuitat. Odată ce ai ajuns la cota 2000, pornești la pas spre Cabana Piatra Arsă. Te vei bucura de un peisaj cu adevărat special care îți va tăia respirația.