Cazare Băile Govora

Cazare Romania / Cazare Băile Govora

Despre Băile Govora

De ce să vizitezi orașul Baile Govora? Recomandările noastre.

Baile Govora, prima localitate din Romania infiintata cu scopul singular de a fi statiune balenoclimaterica, este o destinatie aleasa in principal de cei care cauta efectele tamaduitoare ale apelor termale si a aerului ionizat al zonei. De la infiintare in 1886, statiunea si cazare Baile Govora este recomandata de medici pentru diferse afectiuni respiratorii si ale aparatului locomotor.

Oriunde ai alege cazare Baile Govora, in cateva minute poti ajunge in linistea deplina a padurii de molid, pin, fag si salcam care inconjoara statiunea. Climatul placut, aerul curat, baile de aer si soare sunt perfecte pentru oricine isi doreste o vacanta de recreere, chiar si fara sa sufere de afectiunile care se trateaza in zona.

Avand cazare Baile Govora se pot face multe excursii frumoase in zonele appropriate, cum ar fi vizite la Manastirea Govora, orasul Ramnicu-Valcea, Ocnele Mari, orasul si manastirea Horezu.

Obiective turistice în orașul Baile Govora

Împrejurimile Baile Govora ofera o gama larga de obiective turistice, circa 300 de vestigii artistice, culturale, religioase şi istorice fiind situate în apropierea statiunii. Va recomandam o vizita la complexul Măldăreşti şi cadrurile arheologice de la Costeşti şi Slătioara.

Lacase de cult in Baile Govora

Manastirea Govora – ctitorita initial de Vlad Dracul, in secolul al  XV-lea, refacuta de Radu I si in care Matei Basarab a adus una dintre primele tiparnite din tara, la care s-a tiparit cea dintai carte de legi romaneasca. Este una dintre cele mai vechi manastiri din tara cu o arhitectura medievala deosebita si se afla la 6 km distanta de centrul statiunii.

Biserica dintr-un lemn si Manastirea Surpatele – datand din secolul XVII, Biserica dintr-un Lemn adaposteste o icoana a Fecioarei Maria facatoare de minuni. Vizitarea celor 2 lacase de cult se face porning de la Manastirea Govora, pe carari de padure, peste  sau pe drumul judetean ce trece prin comuna Pausesti – Otasau – Surpatele, si este facila avand cazare Baile Govora.

Manastirea Horezu – unul din cele mai frumoase si mai rafinate exemplare de arhitectura romaneasca, Manastirea a fost inaltata in 1693, de C. Brancoveanu si inclusa in patrimoniul UNESCO in 1995.

Monumente și clădiri in Baile Govora

Muzeul de arta Casa Simian – aflat in centrul statiunii Baile Govora este gazduit in cladirea care a apartinut familiei Nae si Tita Simian, proprietari ai unei fabrici de incaltaminte in Ramnicu Valcea. Arhitectura casei este neoromaneasca, cu multiple elemente stilistice romanice, gotice, renascentiste, creand o impresie generala de vila italiana, accentuata de existenta gradinii interioare, terasata, cu portic si acoperis din olane. Muzeul de Arta reuneste lucrari de valoare de pictura si de sculptura romaneasca, apartinand unor artisti de renume de la sfarsitul secolului al XIX-lea si din prima jumatate a secoului XX. Muzeul Casa Simian este annual gazda expozitiilor de pictura si sculptura contemporana. Cazare Baile Govora este posibila chiar in apropierea muzeului in frumoasele vile din oras.

Parcuri si gradini in Baile Govora

Parcul balnear Baile Govora – se intinde pe 20,5 hectare si este zona cu cea mai cautata pentru plimbari din Baile Govora. In parc sunt amplasate o serie de monumente comemorative, care se impletesc perfect cu natura. Cele mai importante de mentionat sunt busturile medicilor Nicolae Popescu-Zorileanu şi Haralambie Botescu precum şi bustul lui I. C. Brătianu – fost prim-ministru al României. Cazare Baile Govora este posibila pe toate laturile parcului.

Istoria orasului Baile Govora

Baile Govora este prima asezarea omeneasca din zona – infiintandu-se intai statiunea balneara si mai apoi dezvoltandu-se localitatea in jurul ei. Statiunea Baile Govora a fost infiintata in baza unei legi pentru incurajarea si dezvoltarea exploatarii apelor minerale din tara si a produselor lor, promulgata de regele Carol I in iunie 1886 – sustinand astfel conceptul ca sanatatea si igiena populatiei sunt valori publice.

Statiunea este fondata pe locul in care țăranul Gheorghe Ciurea a săpat un puț și a constatat că iese apă care arde și apă sărată. Sondajele făcute în căutarea petrolului de către inginerul Ioan Klaus în anul 1881 au scos la suprafață apă sărată, iodurată și nămol sapoprelic, pe care medicul militar Zorileanu o recomandă pentru tratamente reumatizmale.

Printre primi beneficiari ai tratamentelor cu ape termale din statiunea Baile Govora se numara primul ministru Ion C. Brătianu, urmând cura trei ani consecutivi.

Prin lege au fost acordate facilități investitorilor - scutiri de plată a impozitelor către stat, județ sau comună pe o perioadă de 15 ani tuturor stabilimentelor de băi și ape minerale din țară, reduceri la tranasport, si altele, permițând încurajarea investițiilor și dezvoltarea stabilimentelor, atat pentru tratamente cat si pentru cazare.

Pe măsură ce se extindea infrastructura pentru băi era necesară construirea de locuri de cazare Băile Govora, ceea ce a impunea crearea unui cadru legal, astfel că la 25 mai 1890 a fost adoptată Legea pentru vânzarea loturilor pentru facerea de case pentru cazare pe lângă stabilimentul balnear de la Govora, demarându-se, tot pentru cazarea turiștilor, construirea a trei mari hoteluri, finalizate în anul 1895. La creșterea numărului de locuri de cazare au contribuit și investițiile particulare prin construirea de vile cochete, stațiunea căpătând un aer elegant. În paralel cu ridicarea construcțiilor, au demarat investițiile și în infrastructura rutieră, amenajarea parcului cu trotuare și loc pentru fanfara militară, ridicarea unor construcții care aparțineau statului (Hotelul Militar, Oficiul Poștal Băile Govora), lucrări edilitare pentru alimentarea cu apă a locuitorilor, amenajarea unor terase asemănătoare celor din Apus, cu ieșire direct în bulevard, loc de promenadă pentru turiștii care veneau pentru cazare Baile Govora.

După anul 1900 a luat ființă Societatea “Govora-Călimănești” care a avut o contribuție importantă în dezvoltarea stațiunii prin finalizarea Hotelului Palace (1914), Stabilimentul de băi (1915), Institutul de Fizioterapie, Uzina Electrică, Uzina de Apă, amenajarea parcului din centrul stațiunii Baile Govora.

După razboi stațiunea Baile Govora a avut o reală evoluție în dezvoltarea sa, determinată de faptul că nu a avut distrugeri serioase în timpul războiului, de investițiile Societății Govora-Călimănești, dar și de avântul pe care economia României l-a înregistrat, iar în 1930 a fost declarată “comună urbană“.

În perioada celui deal Doilea Război Mondial activitatea turistică și edilitară a stagnat, iar evenimentele de după 1944 au dus la naționalizarea vilelor și a bunurilor ce aparțineau Societății Govora-Călimănești, începând cu data de 12 aprilie 1948, care, ulterior au fost predate Ministerului Sănătății. Stațiunea a cunoscut un real progres din punct de vedere economic, social și edilitar până la sfârșitul anilor 1980 când se remarcă construirea pentru cazare și tratament a Complexuliui hotelier al sindicatelor care a fost dotată cu o bază modernă de tratament.

Intrebari despre Cazare Băile Govora

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Băile Govora?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Băile Govora care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Băile Govora afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Băile Govora

Cazare Călimănești

Cazare Central Călimănești

Hotel Central Călimănești

Calea lui Traian nr.369, Județul Vâlcea, Călimănești, Romania

Cazare la Hotel Central nu oferă acces wi-fi pentru oaspeți. Hotel Central pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Central din Călimănești nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Călimănești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Central

Vezi tarife

Cazare Arefu

Vedere de ansamblu Dor De Munte Arefu

Dor De Munte Arefu

DN7C nr.175A, Județul Argeș, Arefu, Romania

La Dor De Munte beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Arefu Dor De Munte pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Dor De Munte din Arefu nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Arefu cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Dor De Munte

Preturi de la

80 RON

Galerie Deea Arefu

Casa Deea Arefu

Transfăgărășan nr.7, Județul Argeș, Arefu, Romania

La Casa Deea beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Arefu Casa Deea pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Casa Deea din Arefu nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Arefu cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Casa Deea

Preturi de la

110 RON

Foto Iuliana

Pensiunea Iuliana Arefu

DC249B nr.444, Județul Argeș, Arefu, Romania

La Pensiunea Iuliana beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Arefu Pensiunea Iuliana pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Iuliana din Arefu nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Iuliana vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Arefu cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Iuliana

Preturi de la

78 RON

Imagine Bella Vista

Pensiunea Bella Vista Arefu

DC249 nr.208, Județul Argeș, Arefu, Romania

La Pensiunea Bella Vista beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Arefu Pensiunea Bella Vista pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Bella Vista din Arefu nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Bella Vista vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Arefu cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Bella Vista

Preturi de la

110 RON

Cazare Polovragi

Foto Pensiunea Castania

Pensiunea Castania Polovragi

Strada Părăului, Județul Gorj, Polovragi, Romania

La Pensiunea Castania beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Polovragi Pensiunea Castania pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Castania din Polovragi nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Castania vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Polovragi cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Castania

Vezi tarife

Imagine Pensiunea Cheile Oltetului

Pensiunea Cheile Oltetului Polovragi

Strada Sub Coastă, Județul Gorj, Polovragi, Romania

La Pensiunea Cheile Oltetului beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Polovragi Pensiunea Cheile Oltetului pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Cheile Oltetului din Polovragi nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Cheile Oltetului vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Polovragi cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Cheile Oltetului

Vezi tarife

Imagine Din Salcami Polovragi

Pensiunea Casa Din Salcami Polovragi

DC22 215, 217365, Județul Gorj, Polovragi, Romania

La Pensiunea Casa Din Salcami beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Polovragi Pensiunea Casa Din Salcami din Polovragi nu beneficiază de o parcare. Pensiunea Casa Din Salcami din Polovragi nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Casa Din Salcami vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Polovragi cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Casa Din Salcami

Preturi de la

125 RON