Strada Pecinișca nr.175, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Preturi de la
300 RON
Strada Zăvoiului nr.35, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Vezi tarife
Strada Castanilor nr.1, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Preturi de la
120 RON
Strada Zăvoiului nr.37, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Vezi tarife
Strada Castanilor nr.2, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Vezi tarife
Strada Vicol nr.56a, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Preturi de la
550 RON
Strada Trandafirilor nr.7, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Vezi tarife
Strada Cernei nr.Nr. 1, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Vezi tarife
DN67D nr.175A, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Vezi tarife
Strada Pecinișca nr.165, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Vezi tarife
Strada Trandafirilor nr.72, Județul Caraș-Severin, Pecinișca, Romania
Vezi tarife
Strada Trandafirilor nr.74, Județul Caraș-Severin, Baile Herculane, Romania
Vezi tarife
Piața Hercules nr.1, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Preturi de la
210 RON
Strada Pecinișca nr.175 E, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Preturi de la
350 RON
Strada Trandafirilor nr.52, Județul Caraș-Severin, Băile Herculane, Romania
Vezi tarife
De ce să vizitezi orașul Baile Herculane? Recomandările noastre.
Baile Herculane este cea mai veche stațiune turistică din Romania și totodată printre cele mai populare stațiuni balneare cu regim permanent din Europa de Est.
Pozitionata strategic la 25 de km de granita cu Serbia, in interiorul Parcului Național Domoglet-Valea Cernei, al doilea parc național ca mărime din țară și singurul care cuprinde un bazin hidrografic, statiunea baleno-climaterica Baile Herculane isi intampina turistii cu aerul sau curat, similar celui de la o înălțime de 3000 metri.
Statiunea Baile Herculane a fost denumita in cinstea lui demi-zeului Hercules, fiul lui Zeus si al Alcmena, simbolizand puterea si echilibrul intre forta fizica si cea spirituala.
Statiunea Baile Herculane trebuie vizitata atat pentru frumoasa istorie a orasului si pentru numeroasele posibilitati de tratament oferite de climat, de apele termale, centrele de kinetoterapie si hidrokinetoterapie, pentru traseele si drumetiile pe toate gusturile, sau chiar pentru pescuitul sportiv. Cazare Baile Herculane este alegerea perfecta pentru o vacanta relaxanta si de refacere.
Baile Herculane este annual gazda unui numar mare de evenimente culturale, cum ar fi Simpozionul Mihai Eminescu, Festivalul „Pinul Negru de Brad”, Festivalul Internațional de Folclor „Hercules”, zilele orașului Băile Herculane, Festivalul Răchiei de Banat. Gasiti cazare Baile Herculane cu locatii ideale pentru a fi in mijlocul acestor evenimente.
Obiective turistice în orașul Baile Herculane
Pe langa multitudinea de obiective turistice si activitati specifice tratamentelor balneare, in statiunea Baile Herculane se pot vedea urme ale civilizatiilor din paleolitic, descoperite in urma sapaturilor arheologice extinse efectuate in zona.
Avand cazare Baile Herculane va puteti bucura de drumetii usoare la un numar mare de monumente si obiective, cum ar fi ruinele Băilor Imperiale Romane, Grota Haiducilor (Peștera Hoților), Grota cu aburi, Crucea Albă, Foișorul roșu, Foișorul Galben, Foișorul verde, diferite izvoare cu apă termală Izvorul Diana III, Izvorul Munk, Izvorul Coronini.
Daca doriti sa aveti cazare un numar mai mare de zile in Baile Herculane, includeti in intinerar excursii la Hidrocentrala Porțile de Fier, Orșova, Manastirea Sfânta Ana.
Lacase de cult in Baile Herculane
Biserica “Schimbarea la Fata” – ctitorie a protopului Nicolae Stoica din Hateg, biserica se afla in mijlocul parcului din statiunea Baile Herculane. Lucrarile la biserca au fost incepute in anul 1799 prin pozitionarea pe locul bisericii a unei cruci, si finalizate in 1804 de catre mesterul Lorentz Seewald din Orsova.
Biserica romano-catolica “Adormirea Maicii Domnului” – pozitionata in Piata Hercules din Baile Herculane, reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din oras, fiind inclusa in lista de monumente istorice a Romaniei. Cu cazare Baile Herculane se poate vizita atat biserica cat si turnul clopotnitei, urcand pe scarile de la baza padurii.
Monumente și clădiri in Baile Herculane
Gara Baile Herculane – inaugurata in 1886, cladirea garii a fost casa de vanatoare a imparatului Franz Joseph al Austriei si este o reproducere a castelului de vanatoare a imparatesei Maria Teresa a Austriei. Cladirea Garii Baile Herculane este un monument istoric care inca pastreaza urme ale gloriei de alta data.
Muzeul Nicolae Cena – primul muzeu infiintat intr-o statiune balneara. Deschis official in 1924, dar ale cărui colecții au început să fie constituite începând cu anul 1922. Muzeul este gazduit de frumoasa cladirea a Cazinoului din Baile Herculane si poate fi vizitat cu programare in avans.
Parcuri, gradini si izvoare termale in Baile Herculane
In Baile Herculane turistii au access la atat la patru stranduri termale publice – “7 izvoare”, “Sara’s Sons”, “Hercules” si “Cerna” – cat si la piscinele interioare oferite de cele mai mari hoteluri din oras. Puteti alege cazare Baile Heculane chiar la unul dintre aceste hoteluri.
Orice plimbare a turistilor cu cazare Baile Herculane prin statiune, va trece pe langa multitudinea de izvoare ale orasului. Alte plimbari se pot face pentru a vizita Grota Haiducilor, Pestera Hotilor, Izvorul Munk.
Izvorul Hercules - are cel mai mare debit si iese la suprafata sub Hotelul Roman. In anul 1999, Termele Romane cuprinse în monumentala construcție a hotelului Roman, au fost redate, după 2000 de ani, în circuitul turistic astfel încât oaspetii cu cazare in hotel Roman au posibilitatea să urmeze tratamentul balnear în aceleași condiții cu cele ale guvernatorului provinciei, generalul roman Marcus Aurelius Pius.
Istoria orasului Baile Herculane
Istoria statiunii Băile Herculane se întinde pe aproximativ două milenii. Deși este consemnată documentar abia în anul 153 într-o tabulă votivă în care se consemna “Zeilor și divinităților apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimiși ca delegați romani să asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcându-se nevătămați, au ridicat acest prinos de recunoștință”, bazele stațiunii Băile Herculane au fost puse încă din anul 102 d. Hr. de împăratul Traian, în baza cultului balnear preluat de la greci.
În perioada civilizației romane, stațiunea de pe Valea Cernei a cunoscut o dezvoltare puternică, constituind un important punct de atracție pentru aristrocația Romei antice, care au fost impresionați de excepționala putere tămăduitoare a apelor sacre și le-au închinat un adevărat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules. Sub presiunea populațiilor migratoare, administrația și armatele romane s-au retras în timpul împăratului Aurelian, iar băile au decăzut mult comparativ cu perioada de strălucirile din vremea romană. Numele de Hercules s-a menținut, ceea ce indică faptul că băile au fost folosite tot timpul următor. Din timpul romanilor au rămas numeroase vestigii: apeducte, băi, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de mulțumire aduse zeilor pentru vindecare.
Exista dovezi ca au existat optiuni de cazare Baile Heculane in hanuri si vile speciale inca de pe vremea romanilor. Unele dintre aceste edificii stau la baza marilor hoteluri din statiune.
După 1718 (Pacea de la Passarovitz) începe istoria modernă și contemporană a Băilor Herculane, în cadrul Imperiului austriac. Din 1736 începe reconstrucția și modernizarea băilor, a căilor de acces, grănicerii bănățeni construind aici majoritatea edificiilor din stațiune, care poartă amprenta unui baroc austriac impresionant. Stațiunea este vizitată de-a lungul timpului de mari personalități, între care: împăratul Iosif al II-lea, împăratul Francisc I și împărăteasa Carolina, împăratul Franz Iosef și împărăteasa Elisabeta, care aleg cazare Baile Herculane in conacele si castelele din zona. În 1852 împăratul Austriei considera Băile Herculane ca fiind „cea mai frumoasă stațiune de pe continent”, iar împărăteasa Elisabeta (Sisi) scrie un jurnal intim în care Băile Herculane sunt o prezență distinctă și încântătoare.
În urma Primului Război Mondial și al Tratatului de la Trianon, Banatul și Băile Herculane au devenit parte a României. Abia după al Doilea Război Mondial, localității i s-a acordat statutul de oraș și, în octombrie 2011, statutul de stațiune balneară.
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Pensiunea La Dolce Vita, PENSIUNEA CASA MARIA și Pensiunea Roua De Munte
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Hotel Trandafirul Galben, Pensiunea Roua De Munte și Hotel Ferdinand
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Băile Herculane care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Băile Herculane afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Parcare Hotel, Județul Mehedinți, Bala, Romania
Vezi tarife
DN57 nr.104, Județul Mehedinți, Eșelnița, Romania
Preturi de la
235 RON
DN57 nr.98, Județul Mehedinți, Eșelnița, Romania
Preturi de la
413 RON
DN67D nr.47, Județul Mehedinți, Brebina, Romania
Vezi tarife