Calea lui Traian nr.475, Județul Vâlcea, Căciulata, Romania
Vezi tarife
Calea lui Traian nr.475, Județul Vâlcea, Căciulata, Romania
Vezi tarife
Calea lui Traian nr.369, Județul Vâlcea, Călimănești, Romania
Vezi tarife
Calea lui Traian nr.495, Județul Vâlcea, Căciulata, Romania
Vezi tarife
Calea lui Traian nr.790, Județul Vâlcea, Căciulata, Romania
Vezi tarife
De ce să vizitezi orașul Călimănești – Căciulata? Recomandările noastre.
Beneficiind de o pozitionare geografica extraordinara, statiunea Calimanesti Caciulata este asezata la poalele masivului Cozia, pe Valea Oltului oferind turistilor care aleg cazare Calimanesti Caciulata vederi deosebite ale naturii inconjuratoare si o gama variata de activitati turistice in aer liber.
Statiunea Calimanesti Caciulata se intinde pe 5 km in zona de trecere de la munte la deal, pe ambele maluri ale raului Olt. Alegeti cazare Calimanesti Caciulata pentru multiplele variante de tratament disponibile, dar si pentru a participa la evenimentele culturale, stiintifice si sportive organizate aici in fiecare sezon.
La doar 20 de km de orasul Ramnicu Valcea, cazare Calimanesti Caciulata va ofera posibilitatea unor excursii de o zi extrem de frumoase in care puteti vizita obiectivele turistice istorice si culturale care au influentat istoria poporului Roman.
Obiective turistice în orașul Călimănești – Căciulata
Statiunea Calimanesti Caciulata isi asteapta turistii cu o varietate de obiective turistice in aer liber, printre care va recomandam o plimbare pe Aleea de Cura – o alee pietonala de 2.3 km care va poarta prin frumoasele peisaje natural dintre izvorul numarul 7 si Hotel Traian Caciulata. Alegand cazare Calimanesti Caciulata la hotel Traian veti avea placerea de a sta intr-un hotel istoric si access la Drumul de Cura zilnic pe parcursul sederii in Calimanesti Caciulata.
Un alt obiectiv turistic din statiune este Aqua Park Cozia, un parc acvatic deschis tot timpul anului, cu piscine acoperite si descoperite potrivite si pentru cei mari dar si pentru cei mici. Alegeti cazare Calimanesti Caciulata in apropierea Aqua Park Cozia si va veti putea bucura de apa termala pe toata durata sederii in statiune.
Lacase de cult în orașul Călimănești – Căciulata
Mănăstirea Cozia – ctitorita de Mircea cel Batran la 1391, care a fost inmormantat aici, Manastirea Cozia este cel mai important obiectiv turistic – monument arhitecturala de arta medievala din Tara Romanesca. Biserca manastirii a fost restaurata in 1517, atunci cand se construieste si fantana manastirii. Manastirea Cozia se afla la 5 km de centrul statiunii si trebuie vizitata de orice turist care alege cazare Calimanesti Caciulata.
Mănăstirea Ostrov – denumita de localnici si “Manastirea dintre Ape” datorita pozitionarii sale pe o insula in mijlocul raului Olt, este ctitoria lui Neagoe Basarab. Biserica poarta hramul Nasterea Maicii Domnului, iar in interiorul sau sunt conservate picture murale datand de la 1760. Avand cazare Calimanesti Caciulata, va recomandam o vizita la frumosa Manastire din mijlocul raului accesibila zilnic.
Monumente și clădiri în orașul Călimănești – Căciulata
Patrimoniul de monumente si cladiri istorice ale statiunii Calimanesti Caciulata este reprezentat chiar de frumoasele hoteluri din statiune in care puteti alege cazare Calimanesti Caciulata in tot timpul anului.
Parcuri si gradini în orașul Călimănești – Căciulata
Castrul Roman Arutela – pozitionat pe cea mai mare bivolarie domneasca, aici puteti vedea urmele castrului si a termelor romane ridicate de aracasii sirieni din armata romana – prima forma de turism balnear din zona Calimanesti Caciulata.
Masa lui Traian – promotoriul stancos care vine in continuarea Muchiei lui Teofil pana in albia raului Olt. Legendele ne spun ca aici a poposit imparatul Traian in campania de cucerire a Daciei, si Mihai Viteazul in drumul sau spre Transilvania.
Parcul Național Cozia – intins pe o suprafata de 17 000 hectare, isi asteapta vizitatorii cu bogate paduri de gorun, fag, molid si brad, care sunt gazda unui numar mare de plante originare din muntii Caucaz, Alpi sau Balcani, cum ar fi laleaua pestrita, floarea de colt, crinul galben de padure sau trandafirul de Cozia. Explorati padurile cu grija caci puteti sa va intalniti cu una din speciile de mamifere care traiesc aici, printre care cerbul carpatin, ursul sau lupul sunt dintre cele mai frumoase dar si periculoase. Daca alegeti cazare Calimanesti Caciulata puteti explora toate traseele care strabat frumosul parc national Cozia.
Poiana lui Caliman - cel mai recent amenajat parc din statiune, infatiseaza prin grupul statuar din parc legenda locala a pastorului care se vindeca de “metehnele trupesti” atunci cand se scalda in balta cu puteri ceresti.
Istoria orasului Călimănești – Căciulata
Urmele arheologice descoperite in aceasta zona – monede dacice si castrele de la Jiblea si Arutela – stau dovada ca zona Calimanesti Caciulata a fost locuita de pe vremea dacilor.
La 3,5 km de Calimanesti Caciulata, pe drumul spre Sibiu, se poate vizita Castrul Roman Arutela – constructie de aparare ridicata de imparatul Hadrian la milocul anilor 100 d. Hr. Acest castru a constituit centrul dezvoltarii localitatilor si a statiunii, posibilitati de cazare pentru tratament fiind posibile inca de la constructia castrului pe amble maluri ale Oltului.
Localitatea cu numele Calimanesti apare mentionata documentar pentru prima data in “Condica manastirii Cozia” la 1388 de Mircea Cel Batran care ctitoreste vestita manastire Cozia.
Calimanesti Caciulata obtine statutul de statiune in 1890, dupa ce in 1855 Carol Davila recomanda tratamentul in aceasta zona pentru tratarea afectiunilor imparatului Napoleon al III lea, desi proprietatile vindecatoare ale aerului si izvoarelor din zona sunt cunoscute si folosite inca de pe vremea dacilor.
Tot Carol Davila este promotorul organizarii optiunilor de cazare Calimanesti Caciulata prin ridicarea unei baze de tratament balnear care sa includa camere pentru cazarea pe termn lung a ccelor dornici de relaxare si tratament.
In 1873 si 1893 apele minerale de la Calimanesti Caciulata sunt medaliate la Expozitia de la Vienna si la Expozitia Internationala de la Bruxelles.
La inceputul secolului XX se infiinteaza Societatea Balneara “Govora-Calimanesti”, careia statul roman ii cesioneaza terenul aferent statiunii pe o perioada de 40 de ani, si se demareaza dezvoltarea statiunii Calimanesti Caciulata prin ridicarea de cladiri speciale pentru cazare – hoteluri, vile, pensiuni si baze de tratament.
In 1927 obtine si statutul de oras, generand astfel dezvoltarea rapida a zonei.
Anul 1972 marcheaza inceputul turismului extern cu sosirea la cazare Calimanesti Caciulata a primilor turisti din Finalanda, Belgia, RFG dar si din alte tari. Acesti turisti beneficiaza de cazare Calimanesti Caciulata in cele mai mari hoteluri cu baza de tratament din statiune: Hotel Valcea si Hotel Caciulata – ambele functionand si astazi.
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Central, Hotel Orizont Cozia și Complex Balnear Cozia
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Călimăneşti care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Călimăneşti afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Strada Negru Vodă nr.5, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Vezi tarife
Bulevardul Basarabilor nr.18-20, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Preturi de la
170 RON
Strada Negru Vodă nr.153, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Vezi tarife
Strada Decebal nr.7, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Preturi de la
100 RON
Strada Ștefan Cel Mare nr.17, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Vezi tarife
Transfăgărășan nr.339, Județul Argeș, Albeștii Ungureni, Romania
Vezi tarife
Strada Libertății nr.34, Județul Vâlcea, Râmnicu Vâlcea, Romania
Vezi tarife
Aleea Castanilor nr.3c, Județul Vâlcea, Râmnicu Vâlcea, Romania
Preturi de la
40 RON
Strada Râureni nr.22, Județul Vâlcea, Râmnicu Vâlcea, Romania
Preturi de la
170 RON
Strada Bogdan Amaru nr.11, Județul Vâlcea, Râmnicu Vâlcea, Romania
Preturi de la
280 RON
Str. Posada nr.23, Județul Vâlcea, Râmnicu Vâlcea, Romania
Vezi tarife