Strada Dornelor, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Preturi de la
160 RON
Strada Lucian Blaga nr.9, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Preturi de la
174 RON
Strada Tudor Vladimirescu 5a, 725700, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
Sat Dorna Arinii nr.170, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
Rosu nr.61, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
Strada Vasile Deac nr.nr. 12A, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
Strada Negrești nr.54, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
Strada Republicii nr.5, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Preturi de la
147 RON
Strada Dornelor nr.10, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
Strada Argestru nr.43, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Preturi de la
350 RON
Strada Popeni nr.80, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Preturi de la
150 RON
Strada Negrești nr.42, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
DN17B nr.731, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Vezi tarife
Strada Republicii nr.5A, Județul Suceava, Vatra Dornei, Romania
Preturi de la
160 RON
DN17B, Județul Suceava, Cozănești, Romania
Vezi tarife
De ce să vizitezi orașul Vatra Dornei? Recomandările noastre.
Cu o pozitie de invidiat, orasul-statiune Vatra Dornei isi asteapta oaspetii cu o mare varietate de activitati turistice – de la curele de ape si aer, la practicarea sporturilor de iarna, obiectivele culturale, posibilitatile de trasee montane vara, si o oferta bogata si varianta de locuri de cazare. Inconjurat de multi impaduriti, Vatra Dornei este un adevarat rai pentru fotografii amantori. Statiunea balneoclimaterica ofera o multitudine de motive pentru alegerea cazare Vatra Dornei si o petrecerii aici a vacantelor sau city break-urilor.
Cunoscuta inca din secolul XIX pentru activitatile balneare si posibilitatile de practicare a sporturilor de iarna, Vatra Dornei este anual gazda unor evenimente speciale – Festivalul de traditii romanesti de iarna “Porniti Plugul Feti Frumosi” si “Serbarile Zapezii” – o serie complexa de concursuri sportive, concrete si traditii locale, gazduite de baza partiei Parc, iar daca doriti sa participate la aceste evenimente puteti gasi cazare Vatra Dornei in apropierea locatiilor de desfasurare.
Orice plimbare prin Vatra Dornei va va aminti de faimoasele statiuni balneare din vestul Europei, cu care rivalizeaza acest frumos oras, dar va va purta pasii si prin Parcul Natural din centrul statiunii, cu multitudinea lui de veverite simpatice si sociabile – o experiente de neuitat pentru cei mici si cei mari – posibila doar cu cazare Vatra Dornei.
Daca alegeti cazare Vatra Dornei, veti putea explora si frumoasa zona in apropierea orasului, pentru ca telescaunul Vatra Dornei acopera distanta catre Dealul Negru, iar excursiile la Poiana Negrii si Poiana Stampei sunt foarte usor de realizat. Pentru cei care aleg cazare Vatra Dornei pentru toata vacanta, recomandam excursii de o zi la importantele orase din zona – Campulung Moldovenesc, Suceava, Bistrita sau Piatra Neamt, dar si vizite in Muntii Rodnei sau in frumosul orasel Colibita.
Obiective turistice în orașul Vatra Dornei
Statiunea balneoclimaterica Vatra Dornei are un bogat patrimoniu de cladiri istorice de o valoare arhitecturala inestimabila, dintre care amintim cladirile care gazduiesc Izvoarele Sentinela si Unirea, Claadirea bailor, cateva hoteluri in care vizitatorii pot alege cazare Vatra Donei – Hotel Carol fiind cel mai vechi, Primaria – care gazduieste Muzeul Etnografic, si Biblioteca Oraseneasca.
Lacase de cult în orașul Vatra Dornei
Daca alegeti cazare Vatra Dornei sunteti in locatia ideala pentru a vizita frumoasele manastiri din Bucovina – monumente unicat ale artei romanesti. La doar cativa km de statiunea Vatra Dornei poti vizita Manastirea Piatra Taieturii, Manastirea de maici “Acoperamantul Maicii Domnului”, Manasirea Putna, Manastirea Moldovita, vestita Manastire Voronet, si altele, dar si schiturile Mestecanis si Podul Cosnei.
Catedrala Sfânta Treime – asezata in frumosul cadru natural al parcului orasenesc, catedrala are o arhitectura si o pictura deosebite si isi invita vizitatorii la reflexii asupra spiritualitatii si istoriei.
Biserica Nașterea Maicii Domnului – datand de la 1905, infiintata ca biserică luterană, este transformata la 1947 in biserică ortodoxă.
Biserica romano-catolică Schimbarea la Față a lui Isus – ctitorita in 1905, este plasata pe locul unei biserici vechi, disparuta in primul Razboi Mondial.
Biserica Sfântul Ilie – ridicata la 1908 ca biserică greco-catolică luteană, gazduieste acum o biserică ortodoxă
Schitul Sfântul Nectarie – manastire de călugări, este un lăcaș de cult ortodox pozitionat pe Vârful Bârnărel, si se poate vizita dupa o excursie frumoasa de aproximativ 2 ore.
Mânăstirea Sfântul Dimitrie – asezat in centrul statiunii Vatra Dornei, gazduieste o biserica ortodoxa.
Sinagoga Vatra Dornei – se afla pe Strada Luceafărul si a fost ridicata la începutul secolului al XX-lea.
Templul Mare din Vatra Dornei – inaugurt in 1902
Monumente și clădiri în orașul Vatra Dornei
Casa de Cultura “Platon Pardau” – pozitionata in centrul orasului Vatra Dornei, este centrul principal de desfasurare a activitatilor culturale din municipiu si din statiune. Aici puteti participa la expozitii, spectacole si vernisaje.
Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica – asezat in centrul statiunii, Muzeul este o oprire importanta pentru orice visitator cu cazare Vatra Dornei. Infiintat in 1952, muzeul va prezinta fauna si flora din zona Dornel in cadrul lor natural. Tot muzeul, impreuna cu Sala Trofeelor, reprezinta o activitate incantatoare atat pentru copii, cat si pentru adulti. Muzeul poate fi vizitat de turistii cu cazare Vatra Dornei cu programare in avans.
Muzeul de Etnografie – gazduit de cladirea primaiei si infiintat in 1987, muzeul de etnografie este o oprire obligatorie pentru toti turistii care au cazare Vatra Dornei si doresc sa invete despre istoria, portul si obiceiurile zonei. Este unul dintre putinele muzee din tara care prezinta vizitatorilor doua interioare traditionale reconstruite integral.
Zonele comerciale ale orasului – strazile Mihai Eminescu si Luceafarul gazduiesc fiecare cate un ansamblu de cladiri monumente istorice datand intre secolul XVII si secolul XIX.
Cazinoul Vatra Dornei – ridicat la 1898 cu scopul de cazino, astazi apartine Bisericii Ortodoxe Romane si este in curs de restaurare.
Gara Vatra Dornei si gara Vatra Dornei Bai – inaugurate in 1902, respective 1910 cladirile celor 2 gari din statiunea Vatra Dornei sunt monumente istorice de o frumusete neasemuita.
Biblioteca Oraseneasca – construita in 1901, este gazduita inca de la infiintare de Palatul National Roman - monument istoric de patrimoniu – si a inceput cu o colectie de 1000 de volume primite prin donatie. Astazi biblioteca poarta numele bibliotecarului regal G.T. Kirileanu, originar din Vatra Dornei, si are un numar de peste 64.000 de volume atat carte romaneasca cat si straina.
Casa de lemn “Aurora Negrea” – monument istoric si arhitectural, casa din lemn dateaza din prima jumatate a secoului XIX si ofera una din cele mai inedite optiuni de cazare Vatra Dornei.
Cladirea Postei Vatra Dornei – dateaza de la 1929 si este inscrisa in patrimoniul romanesc de monumente istorice.
Parcuri si gradini în orașul Vatra Dornei
Parcul Natural Vatra Dornei – orice turist cu cazare Vatra Dornei trebuie sa petreaca cateva ore in frumosul parc al orasului si sa se bucure de bogata populatie de veverite sociabile a acestuia. Intins pe 50 de hectare, parcul este gazda unui grup statuar monument istoric unde puteti admira busturile unor presonalitati importante in istoria Romaniei – Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, George Enescu, Ciprian Porumbescu si altii – busturi realizate in perioada 1964 – 2000.
Partiile din Vatra Dornei
Partiile din Vatra Dornei sunt printre cele mai moderne din tara beneficiind de tunuri de zapada artificiala, iluminat nocturn si instalatii de telescaun si teleschi pentru toate categoriile de turisti.
· Partia Dealul Negru – 3200 metrii lungime, 400 metrii diferenta de nivel, grad de dificultate mediu
· Partia Parc – 900 metrii lungime, 150 metrii diferenta de nivel, grad de dificultate mediu
· Partia Poienita – 550 metrii lungime, 50 metrii diferenta de nivel, grad de dificultate redus
· Partia Veverita – 780 metrii lungime, 200 metrii diferenta de nivel, grad de dificultate mediu
· Partia Dealu Runc – 5000 metrii lungime, partie pentru schi font cu grad de dificultate redus
La baza partiilor exista o gama variata de activitati aditionale practicarii schiului – pationar, centre de inchiriere echipemente, locuri unde puteti servi bauturi calde si variante frumoase de cazare Vatra Dornei. Accesul la partiile din Vatra Dornei este ideal pentru incepatori si copii.
Istoria orasului Vatra Dornei
Intemeierea localitatii Vatra Dornei coincide cu intemeirea Moldovei, iar legendele spun ca localitatea este legata de o poveste de dragoste tragica a domnitorului Dragos Voda – intemeitorul Moldovei si a Vatra Dornei.
In anul 1592 gasim prima atestare documentara a localitatii Vatra Dornei, in documentele care urmarest cursul armatei lui Mihai Viteazul, condusa de generalul Baba Novac.
Vatra Dornei a fost in perioada 1775 – 1861 sub stapanire austriaca. Aceasta situatie de fapt a contribuit la dezvoltarea statiunii, prin exploatarea izvoarelor de ape minerale cunoscute inca de la 1750, dar si la asuprirea locuitorilor si mestesugarilor din zona. Conditiile vitrege de trai au marcat Vatra Dornei si intreaga zona cu numeroase conflicte sangeroase si au ingreunat dezvoltarea armonioasa a localitatii Vatra Dornei ca si statiune.
In 1790, chimistul Hacquette de Nurenberg efectueaza primul studiu asupra apelor minerale vindecatoare din Vatra Dornei, dar recunoasterea oficiala a importantei izvoarelor minerale din Vatra Dornei vine dupa publicarea in 1805 a studiilor doctorului Ignatziu Plusch referitoare la apele minerale din Poiana Negrii si Vatra Dornei.
Doctorul Plusch este cel care propune modernizarea statiunii si inainteaza catre autoritatile de la Vienna a planurilor de sistematizare a acestor modernizari. Propunerea doctorului Plush presupune amenajarea statiunii Vatra Dorna pe teritoriul detinut de dl. Cratzer cu suportul banesc si ethnic al lui Manz de Mariense – proprietarul minelor din Iacobeni. Proiectul este aprobat si lucrarile au fost demarcate in 1811. Odata cu demararea constructiilor pentru complexul balnear, apar si primele unitati pentru cazare Vatra Dornei documentate – case particulare, hanuri si vile , in apropierea complexului.
Fondul Bisericesc Roman cumparara Institutul Balnear construit in anul 1870 si ridica 20 de cabine pentru cazare Vatra Dornei, pe locul unde ulterior se vor afla Hotelul Nr. 1 si Cazinoul Vatra Dornei.
In aceasta perioada, se exploatau doar 15 izvoare de ape minerale de pe teritoriul statiunii Vatra Dornei.
Etapa definitorie pentru dezvoltarea Vatra Dornei ca statiune balneara, este demarata de studiul geologului Stur, in baza caruia este planificat si aplicat planul de modernizare al statiunii. In 1899 se finalizeaza si inaugureaza principalele obiective ale statiunii: 3 izvoare de ape minerale, cazinoul, diverse optiuni pentru cazare Vatra Dornei si mai multe monumente culturale.
Mandatul de primar al lui Vasile Deac marcheaza o importanta perioada de dezvoltare concomitenta a targului Vatra Dornei si a statiunii baleno-climaterice cu acelasi nume. O serie importanta de cladiri, amenajari ale spatiului de recreere, a locurilor pentru cazare Vatra Dornei si a evenimentelor care au loc in statiune sunt pornite si finalizate in timpul lui Vasile Deac, cu suportul imparatului Franz Joseph al Austriei.
Desi ferita de distrugeri masive in Primul Razboi Mondial, cel de-al Doilea Razboi Mondial, marcheaza istoric localitatea si statiunea Vatra Dornei prin incendii si devastari multiple. In 1948 se demareaza reconstructia statiunii Vatra Dornei si aducerea sa la gloria interbelica. Dupa 1989 statiunea se dezvolta pe toate planurile – medical, pentru agrement si odihna, dar si din punct de vedere al optiunilor pentru cazare Vatra Dornei.
Vatra Dornei a primit statutul de municipiu in 2000 si este cel mai nou si mai mic municipiu al judetului Suceava.
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Pensiunea Beatrice, Pensiunea Siady și Pensiunea Teodora
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Pensiunea Poiana Izvoarelor, Hotel Silva și Vila Class
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Vatra Dornei care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Vatra Dornei afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Strada Avram Iancu nr.6, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Preturi de la
298 RON
Aleea Piatra Pinului nr.251, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Preturi de la
140 RON
Piața Republicii nr.nr. 18, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Vezi tarife
Strada Ștefan cel Mare nr.nr. 5 bis, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Preturi de la
210 RON
Str. Gheorghe Lazăr, Județul Suceava, Gura Humorului, Romania
Vezi tarife
DJ175B, Județul Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Romania
Vezi tarife
DN17 nr.270, Județul Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Romania
Preturi de la
322 RON
Strada Sirenei nr.35, Județul Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Romania
Preturi de la
490 RON
Strada Mihai Eminescu nr.17, Județul Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Romania
Vezi tarife
Calea Transilvaniei nr.nr 40, Județul Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Romania
Vezi tarife
Unnamed Road, Județul Suceava, Vama, Romania
Vezi tarife
Unnamed Road, Județul Suceava, Vama, Romania
Vezi tarife