DJ173A, Județul Bistrița-Năsăud, Colibița, Romania
Preturi de la
406 EUR
DJ173A, Județul Bistrița-Năsăud, Colibița, Romania
Preturi de la
533 EUR
Principala nr.239D, Județul Bistrița-Năsăud, Colibița, Romania
Preturi de la
597 RON
49, 427007, Județul Bistrița-Năsăud, Colibița, Romania
Preturi de la
285 RON
De ce să vizitezi orașul Colibița? Recomandările noastre.
Organizata in jurul barajului de acumulare si a lacului cu acelasi nume, statiunea Colibita se face cunoscuta international ca “marea de la munte” si ofera turistilor o adevarata oaza de relaxare cu vederi impresionante ale lacului si muntilor din jur - Strunioru și Bistricioru. Cazare Colibita a devenit in ultimii ani o destinatie preferata a fotografilor amatori.
Ocolul lacului Colibita dureaza aproximativ 2 ore cu masina si puteti gasi cazare pe toate laturile lacului.
Denumita international “Elvetia din Romania”, cazare Colibita este destinatia perfecta pentru cei care doresc destindere în orice anotimp: excursii, drumeții (Tăul Zânelor, izvorul de apă minerală Borcut, trasee montane, Castel Dracula lângă Pasul Tihuța), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit lacul Colibița, plimbări cu sania, si multe altele.
Cu cazare Colbita va puteti bucura de diverse activitati de agrement pe lac, de la pescuit sportiv pana la ture de lac cu hidrobiciclete sau caiace. Puteti practiva inclusiv raftingul pe raul Bistrita, care alimenteaza lacul Colibita.
Iarna, turistii care au cazare Colibita, pot practica sporturi de iarna – schi si snowboard – pe partiile din Vatra Dornei sau Borsa – statiuni montane din apropiere.
Obiective turistice în orașul Colibița
Barajul Colibita – a fost amenajat cu scop hidroenergetic pe raul Bistrita in perioada 1977-1991 si are o lungime de 13 km. De pe baraj se pot admira si fotografia impresionantele peisaje naturale ale zonei.
Lacul de acumulare Colibita - la doar 50 de kilometri de orasul Bistriţa, la poalele Munţilor Călimani, lacul Colibiţa fascinează turistii cu frumuseţea sa sălbatică, dar şi cu zecile de legende care circulă în legătură cu lacul si istoria sa. Turistii dornici de relaxare pot gasi cazare pe toate laturile lacului.
Parcuri si gradini în orașul Colibița
Situl Natural 2000 Cusma – cu o intindere de peste 44.000 de hectare, iar cazare Colibita este punctul ideal de plecare in explorarea acestei vaste rezervatii naturale.
Traseul spre vârfului Bistricior – la o inaltime de 1.990 de metri, traseul porneste din statiunea Colibita dezvăluie o privelişte de poveste. Tot traseul până acolo este semnalizat cu marcaje noi, iar pe drum se află Cabana Salvamont şi un refugiu. Excursia durează în jur de opt ore si este de dificultate medie, nerecomandata copiilor.
Rezervatia Naturala Tăul Zânelor – o plimbare lejera de 2 ore prin aceasta rezervatie va trece turistii avand cazare Colibita printr-o padure deasa cu rauri repezi pana in poiana in care se afla lacul Tăul Zânelor, cu 75 de metri lungime şi 50 de metri latime, lacul are o adâncime maximă de 4 metri.
Istoria orasului Colibița
Localitatea Colibița, documentata cu aproximativ 150 de ani in urma, se afla pe locul în care este în prezent lacul cu acelasi nume si avea doar 14 locuitori, care si-au amenajat un gater si o biserica.
Colibita este gazda turismului climacteric de la finalul secolului XIX, in jurul anului 1883, atunci cand a fost documentata insanatosirea persoanelor bolnave de tuberculoza, care au avut cazare aici pentru perioade mai lungi gratie aerului ozonat din aceasta zona. In perioada interbelica aici a functionat un sanatoriu cu 16 camere pentru bolnavii de tuberculoza – copii saraci si studentii suferind de TBC. Sanatoriul a fost incendiat in 1944.
Colibita a functionat ca statiune balneoclimaterica, desi fara sa aibe official acest statut, pana in 1975 – construindu-se in zona vile cu stil elvetian si diverse cabane pentru cazare.
În 1979 s-a luat decizia de mutare a satului Colibița pe dealurile din apropiere, si unirea cu localitatea Mița, pentru a se construi brajul si a se amenaja lacul de acumulare. Înainte de umplerea lacului, zona a fost curățată integral, fiind scoși inclusiv copacii si temeliile caselor vechi.
Dupa finalizarea barajului si a lacului de acumulare, activitate ce a distrus in intregime satul si unitatile de cazare vechi, statiunea Colibita a fost reconstruita – in prezent activand peste 300 de unitati de cazare – vile, pensiuni si cabane.
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Roser House Boutique Hotel, Panoramic Colibita și Villa Galleria 4*
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Hotel Fisherman, Panoramic Colibita și Villa Galleria 4*
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Colibița care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Colibița afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
DN18, Județul Suceava, Cârlibaba, Romania
Vezi tarife
Piața Petru Rareș nr.2, Județul Bistrița-Năsăud, Bistrița, Romania
Vezi tarife
Strada Cuza Vodă nr.4 Rodna, Valea Vinului 1/3, Județul Bistrița-Năsăud, Bistrița, Romania
Vezi tarife
Strada Petre Ispirescu nr.21, Județul Bistrița-Năsăud, Bistrița, Romania
Preturi de la
310 RON
Strada Victor Onişor nr.5, Județul Bistrița-Năsăud, Bistrița, Romania
Preturi de la
365 EUR
DN17 nr.252a, Județul Bistrița-Năsăud, Bistrița, Romania
Preturi de la
160 RON
Bulevardul Grănicerilor nr.43, Județul Bistrița-Năsăud, Nasaud, Romania
Vezi tarife