Strada Ștefan Cel Mare nr.17, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Vezi tarife
Strada Decebal nr.7, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Preturi de la
100 RON
Strada Negru Vodă nr.5, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Vezi tarife
Strada Valea Iașului nr.84, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Vezi tarife
Strada Negru Vodă nr.153, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Vezi tarife
Transfăgărășan nr.339, Județul Argeș, Albeștii Ungureni, Romania
Vezi tarife
Strada Negru Vodă nr.102, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Preturi de la
24 RON
Bulevardul Basarabilor nr.18-20, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Preturi de la
170 RON
Strada Despina Doamna nr.40, Județul Argeș, Curtea de Argeș, Romania
Vezi tarife
De ce să vizitezi orașul Curtea de Argeș? Recomandările noastre.
Prima capitală a Țării Românești, Curtea de Argeș este poate cel mai bogat cultural-istoric oraș din Muntenia, un important centru de conservare a istoriei românilor. Înconjurată de legendele Meșterului Manole și ale lui Negru Vodă, Curtea de Argeș ofera cazare într-un cadru natural de încântător, cu relieful deosebit al Subcarpaților Argesului – denumiți “Muscelele Argesului”.
Curtea de Argeș găzduiește locul de odihnă veșnică a Regelui Carol I, a Reginei Elisabeta și a Regelui Ferdinand I, atrăgând astfel la cazare Curtea de Arges turiștii români, dar și străini care doresc să le aducă un omagiu Majestăților Sale.
Cazare Curtea de Argeș este alegerea perfecta pentru o mini-vacanță de câteva zile, atât pentru multitudinea de obiective turistice din oraș – clădiri de patrimoniu, lăcașe de cult, case tradiționale argeșene și în stil bizantin, ruine ce datează de peste 600 ani-cât și pentru prefecta să poziționare pentru o excursie de o zi pe Transfăgărășan, ori o zi pe lacul Vidraru. Curtea de Argeș are o ofertă atractivă de unități de cazare pentru toate gusturile. Recomandările noastre de cazare Curtea de Arges le puței vedea aici.
Obiective turistice în orașul Curtea de Argeș
Lacașe de cult
În Curtea de Argeș a fost înființată în 1359 prima Mitropolie a Țării Românești. Orașul este un centru al spiritualității românești, iar Mănăstirea Curtea de Argeș împreună cu celalalte biserici și lăcașe de cult din oraș reprezintă o atracție permanență de cazare pentru turismul ecumenic.
Mănăstirea Curtea de Argeș – ctitorie a lui Neagoe Basarab datând din 1517, impresionează vizitatorii prin proporțiile sale și prin faptul că picturile murale originale sunt foarte bine întreținute. Mănăstirea a fost construită pe locul primei Mitropolii a Țării Românești și face parte din Lista Monumetelor UNESCO. Legenda Meșterului Manole – mitul jertfei umane – atrage la cazare Curtea de Arges în fiecare an un număr mare de turiști dornici să descopere zidul bisericii unde a fost jertfită Ana, frumoasa soție a meșterului zidar.
Biserica Domnească – concepută special pentru a găzdui mormintele domnești, biserica reprezintă cel mai vechi ansamblu de artă feudala din România. Așezată pe o platformă înconjurată de ziduri joase, Biserica este singurul edificiu păstrat în întregime care a făcut parte din curtea Domneavoasca și reprezintă cea mai bună mărturie despre civilizația și spiritualitatea Curții Basarabenilor. Puteti gasi cazare Curtea de Arges chiar in apropierea Bisericii Domnesti
Biserica Olari – este unică în România prin faptul că moartea este pictată pe pereții exteriori. Biserica are un aspect pitoresc combinând elemente de lemn și cărămidă, iar turnul clopotniței fiind lipit de clădire.
Monumente și clădiri
Muzeul Municipal – aflat lângă parcul Sân Nicoară, muzeul deține 7 săli, fiecare găzduind vestigii și opere de artă a 7 epoci istorice. Muzeul are un patrimoniu de peste 12.000 de piese de o valoarea inestimabilă atât pentru istoria orașului Curtea de Argeș, cât și pentru istoria României. Cazare Curtea de Arges este disponibila chiar langa Muzeul Municipal.
Casa Norocea – muzeu etnografic memorial al pictorului și restauratorului D. I. Norocea, deține o colecție impresionantă de artă populară, piese de tezaur, artă autentică a pictorului Noroccea și costume populare din Județul Argeș, piese din ceramică și multe alte obiecte încărcate de istorie.
Casa Goangă – astăzi gazda bibliotecii orășenesti, casă construită în secolul XVIII este locul în care s-a născut și a crescut cantertul de talie europeană Petre Ștefănescu Goangă. Casa este un exemplu minunat de arhitectură argeșeană.
Curtea Domnească – în centrul orașului Curtea de Arges găsim ruinele locuinței ce a aparținut lui Neagoe Basarab și lui Basarab I. Acesta aparțin, conform dovezilor găsite de arheologi, complexului care a format vechea capitală a Țării Românești. Ruinele pot fi vizitate zilnic între orele 8:00 și 18:00.
Fântână lui Manole – în imediata apropiere a Bisericii Mănăstirii Curtea de Argeș se găsește fântâna care, conform legendei, a apărut atunci când zborul și viață lui Manole au luat sfârșit. Conform tradiției, cele 3 fire de apa ale fântânii curg în ordine pentru fericiere, sănătate și noroc. Rezervati cazare Curtea de Arges chiar in zona pietonala in care se afla Fantana lui Manole.
Palatul Episcopal – poziționat în parcul Mănăstirii Curtea de Argeș, chiar în spatele catedralei, Palatul Episcopal a fost construit de regale Carol I, în stil german, către finalul secolului XIX și a fost folosit drept reședința de vară. În Palat puteți găsi Sală Meșterului Manole-o sală de recepție, unde partea superioară a pereților, ne povestește prin artă legendă tragică a meșterului Manole și a frumoasei sale soții Ana. Picturile au fost realizate de pictorul francez Lecomte du Nouy. Optiuni de cazare Curtea de Arges sunt posibile chiar in apropierea Palatului Episcopal.
Parcuri și grădini
Ruinele și parcul Sân Nicoară – Fiind foarte aproape de Curtea Domnească, parcul și Biserica Sân Nicoara este unul din cele mai frumoase zone de relaxare din oraș cu alei liniștite. Pe al doilea deal al parcului, se văd ruinele Bisercii Sân Nicoara, construită în urmă cu 6 veacuri din piatră brută, care a găzduit Episcopia Româno-Catolică. Puteti gasi cazare Curtea de Arges chiar la baza parcului Sân Nicoară.
Istoria orașului Curtea de Argeș
Curtea de Argeș a fost întemeiată în zonă în care, conform atestărilor istorice, în anul 1247, a existat Voievodatul Seneslau. În anul 1330 Curtea de Argeș devin capitală Țării Românești prin victoria de la Posadă a lui Basarab I.
Curtea de Argeș obține statutul de „oras regal” în 1886, atunci când Carol I alege Mănăstirea Curtea de Argeș să fie necropolă regală și contruiește calea ferată de legătură cu orașele Pitești și București. Gară a fost proiectată de celebrul architect Elie Radu. Va oferim optiuni de cazare Curtea de Arges chiar langa frumoasa cladire a garii.
Orașul a avut două perioade importante de dezvoltare – perioadă cât a fost capitală a Țării Românești și mai apoi perioadă interbelică, atunci când – în anul 1934 – Curtea de Argeș a primit statutul de stațiune climaterica.
Constantele vizite la familiei regale la Curtea de Argeș, împreună cu prezența frecvență a presonalitatilor vremii, precum Nicolae Iorga și Armând Călinescu, au o contribuție majoră la creșterea notorietății orașului Curtea de Argeș în perioadă interbelică. Alegeti cazare Curtea de Arges pentru a vizita locurile care au atras personalitatile vremii.
Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Camino, Pensiunea Valea Badilii și Pensiunea Rai
Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Pensiunea Cristiana, Pensiunea Mikelis și Pensiunea Valea Argesului
Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Curtea de Argeș care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Curtea de Argeș afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.
Strada Cărpiniș nr.14, Județul Vâlcea, Ocnele Mari, Romania
Vezi tarife
Transfăgărășan DN7C com. Corbeni, Județul Argeș, Oeștii Ungureni, Romania
Preturi de la
180 RON
DJ703I nr.73f, Județul Argeș, Brădetu, Romania
Vezi tarife