Cazare Vişeu de Sus

Cazare Romania / Cazare Vişeu de Sus
Vedere de ansamblu Gabriela Vișeu de Sus

Hotel Gabriela Vișeu de Sus

Strada Rândunelelor 19, 435700, Județul Maramureș, Vișeu de Sus, Romania

La Hotel Gabriela beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Vișeu de Sus Hotel Gabriela pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Gabriela din Vișeu de Sus nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Gabriela vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Vișeu de Sus cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Gabriela

Preturi de la

250 RON

Imagine Paradisul Verde Moisei

Paradisul Verde Moisei

Secundara nr.664 H, Județul Maramureș, Moisei, Romania

La Paradisul Verde beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Moisei Paradisul Verde pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Paradisul Verde din Moisei nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Paradisul Verde vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Moisei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Paradisul Verde

Preturi de la

400 RON

Foto Ivascu Moisei Moisei

Casa Ivascu Moisei Moisei

DN18 nr.1244, Județul Maramureș, Moisei, Romania

La Casa Ivascu Moisei beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Moisei Casa Ivascu Moisei pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Casa Ivascu Moisei, având acces la facilități dedicate copiilor. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Moisei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Casa Ivascu Moisei

Vezi tarife

Vedere de ansamblu Yara Vișeu de Sus

Hotel Yara Vișeu de Sus

Strada 1 Mai nr.52, Județul Maramureș, Vișeu de Sus, Romania

La Hotel Yara beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Vișeu de Sus Hotel Yara pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Hotel Yara, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare Hotel Yara vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Vișeu de Sus cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Yara

Preturi de la

380 RON

Foto Pensiunea ECO TIM Moisei

Pensiunea ECO TIM Moisei

DN17C nr.300, Județul Maramureș, Moisei, Romania

La Pensiunea ECO TIM beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Moisei Pensiunea ECO TIM pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Pensiunea ECO TIM, având acces la facilități dedicate copiilor. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Moisei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea ECO TIM

Vezi tarife

Cazare Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3*

Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* Moisei

DN18 nr.390, Județul Maramureș, Moisei, Romania

La Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Moisei Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* din Moisei nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3* vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Moisei cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiune - Restaurant Capra Neagra 3*

Preturi de la

390 RON

Cazare Magnolia Resort Chalets

Magnolia Resort Chalets Vișeu de Sus

Strada Arşiţa nr.90, Județul Maramureș, Vișeu de Sus, Romania

La Magnolia Resort Chalets beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Vișeu de Sus Magnolia Resort Chalets pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la Magnolia Resort Chalets, având acces la facilități dedicate copiilor. Această unitate de cazare nu dispune de restaurant. Cazarea în Vișeu de Sus cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Magnolia Resort Chalets

Vezi tarife

Despre Vişeu de Sus

De ce să vizitezi orașul Viseul de Sus? Recomandările noastre.

Oraşul Vişeu de Sus are o încărcătură istorică şi culturală de o valoare impresionantă, datorată în principal poziției geografice favorabile, la confluența dintre Valea Vişeului şi Valea Vaserului facând parte din Ţara Maramureşului, cunoscută şi ca "Maramureşul Istoric".

Turiştii care aleg cazare Vişeul de Sus pot vizita cel puțin 8 locații clasificate drept monumente istorice, pot admira colecțiile muzeului local sau pot participa la numeroasele evenimente cu caracter cultural sau recreativ pe care oraşul le găzduieşte de-a lungul anului.

Evenimentele culturale care se desfasoara pe tot parcursul anului in orasul Viseul de Sus sunt motive intemeiate pentru a alege cazare Viseul de Sus. Printre acestea, va recomandam Festivalul Folcloric “Armonii de Primavara”, Festivalul National de Satira si Umor “Zambete in Prier”, Noptile Muzicale de pe Valea Vaserului, Facliile de Sanziene si Viflaiemul de Craciun. Daca alegeti cazare Viseul de Sus pentru a participa la aceste evenimente veti avea ocazia unica de a patrunde misterele civilizatiei Maramuresene si a traditiilor pastrate in aceasta zona.

Una din cele mai imporante atractii ale orasului Viseul de Sus, o valoare culturala si tehnica a Romaniei, este Mocanita.  Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor. Din anul 1932 CFF Vişeu de Sus funcţionează aproape fără întrerupere, iar turistii care aleg cazare Viseul de Sus au ocazia unica de a face o plimbare exceptionala cu cel mai vechi tren din tara.

Obiective turistice în orașul Viseul de sus

Viseul de Sus este o destinatie de vacanta cu totul deosebita, atat prin conservarea traditiilor locale, prin legendele locului, dar si prin obiectivele turistice speciale si unice care sunt la dispozitia turistilor care aleg cazare Viseul de Sus. Va prezentam in continuare doar cateva dintre ele avand siguranta ca daca veti alege cazare Viseul de Sus veti descoprii si altele.

Mocãnița de pe Valea Vaserului - ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor. Puteti alege cazare Viseul de sus in jurul gării istorice.

Trenul-Hotel Carpatia-Express - Garnitura de tren Carpatia-Express este stationata permanent in gara Viseu de Sus, fiind o modalitate originală de cazare Viseul de Sus. Garnitura este formată dintr-o locomotivă cu abur, un vagon-restaurant și două vagoane de dormit produse în DDR pentru căile ferate ale fostei Cehoslovacii. Pe lânga șarmul autentic al vagoanelor de dormit, "Carpatia-Express" oferă 20 de compartimente pentru cazare Viseul de Sus, fiecare cu câte doua paturi. Numai 50 de metri îi despart pe oaspeți dimineața, de locul de plecare al Mocaniței spre Valea Vaserului.

Lacase de cult în orașul Viseul de sus

Biserica Ortodoxa Viseu – ridicata la 1933, cu suportul generalului Nicolae Uica care a donat zestea fiicei sale trecuta in nefiinta, Biserica poarta hramul Sfantul Nicolae, iar interioarele au fost imbunatatite de-a lungul anilor cu picturi si icoane deosebite. Turistii care aleg cazare Viseul de Sus pot vizita biserica sau chiar participa la frumoasele slujbe care se tin aici.

Biserica Romano-Catolica “Ioachim si Ana” – incadrata in Repertoriul Arheologic National ca monument istoric, Biserica Romano-Catolica Ioachim si Ana din Viseu a fost ridicata la 1907 si a functionat ca centru al comunitatii germane de tipteri din zona, alaturi de scoala germana din localitate.   

Manastirea de pe Valea Scradei – ridicata la 1990 pe locul vechi vetre monahale a unei biserici din 1719, distrusa de armata generalului Bucow. Astazi manastirea este locuita de maici si reprezinta un reper important al istoriei religioase din zona, loc in care turistii care aleg cazare Viseul de Sus pot afla detalii si legende despre frumoasa zona a Maramuresului.

Monumente și clădiri în orașul Viseul de sus

Casa-muzeu “Elefant” – ulltima casă evreiască tradiţională din lemn ramasa intrega a fost inaugurată ca muzeu în 2011 si prezintă secvenţe din viaţa evreilor din oraş. Casa Elefant asteapta turistii care aleg cazare Viseul de Sus cu o bibliotecă-cafenea, unde se pot admira o serie de obiecte aparţinând comunităţii evreieşti din zonă.

Casa de cultura Viseul de Sus – gazda a ansamblului folcloric premiat international “Maramuresul”, locul de desfasurare a majoritatii evenimentelor culturale din zona.

Muzeul de Istorie și Etnografie Vișeu de Sus - s-a deschis în ziua de 1 Decembrie 2003, la aniversarea a 85 de ani de la Marea Unire a românilor. Fondul muzeistic este structurat pe două secțiuni: istorie, o sală la parter și etnografie, două săli la etaj. Cele peste 2000 de exponate sunt grupate pe sectoare de activitate ale vieții materiale și spirituale: agricultură, păstorit, lucrul la pădure, obiecte casnice, prelucrarea cânepei și a lânii, ceramică, religie, artă. Muzeul prezinta turistilor care aleg cazare Viseul de Sus o oglindă a vieții locuitorilor din Vișeu dar și din zonă.

Parcuri si gradini în orașul Viseul de sus

Parcul Naţional Munţii Maramureşului - are o suprafață de 148.850 ha și este cel mai mare parc natural din România. In parc se identifica relief glaciar, periglaciar, vulcanic, structural precum si zone cu relief dezvoltat în roci cristaline și calcare. Tocmai datorită diversității și importantei formelor de relief de aici, în parc există patru arii protejate: Stâncariile Sâlhoi-Zâmbroslavile (5 ha), Cornu Nedeii - Ciungii Bălăsânii (800 ha), Farcău-Vinderel–Mihailecu (100 ha) și Poiana cu narcise Tomnatec-Sehleanu (100 ha). Pe lânga acestea, în zona se găsesc peste 30 de peșteri de dimensiuni reduse precum și câteva cascade. Turistii pot alege cazare Viseul de Sus la baza Parcului Muntii Maramuresului.

Valea Vaserului - cel mai valoros obiectiv natural din zona Vişeu de Sus, se remarcă prin existența Mocăniței (trenul cu aburi), locația principală de atracție a turiștilor, cu o tradiţie a turismul în această zonă datând încă din secolul XX. Valea Vaserului cuprinde o zonă împădurită enormă, care până la taberele muncitorilor nu este locuită şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Cei care aleg cazare Viseul de Sus pe Valea Vaserului vor beneficia de vederi exceptionale si acces facil la plimbarile cu Mocanita.

Valea Vinului - izvoarele minerale de pe Valea Vinului, "La căldare", "La Ştiubei", "Izvorul lui Victor" și în special izvorul cunoscut sub numele de "Gulaci" au fost la începutul secolului al XX-lea parte a unei stațiuni balneoclimaterice, și au în continuare un potențial imens de valorificare, prin calitatea apelor și proprietăților binefăcătoare. Încă din secolul al XIX-lea, în Valea Vinului erau consemnate aproximativ 100 de izvoare de apă minerală sau "borcut", așa cum este denumită local. Puteti alege cazare Viseul de sus in zona Valea Vinului pentru a combina vacanta culturala cu tratamentul balenoclimateric.

Istoria orasului Viseul de sus

Vișeu de Sus este atestat documentar din 2 februarie 1365, în diploma regelui maghiar Ludovic de Anjou.  O alta denumire a localitatii intalnita incepand cu 1549 este cea de „Între Râuri”, datorita pozitionarii la confluența celor două râuri – nume întâlnit până la începutul secolului XX.

Hotarul Viseu cu Borsa a fost stabilit oficial in 1373. Iar in 1453 voievodul Transilvaniei, Iancu de Hunedoara, drauieste Viseul celor tre cnezi Stefan, Petru Mandru si Nan. Toti trei au contribuit semnificativ la dezvoltarea armonioasa a asezarii si pastrarea traditiilor locului.

Evoluția actualului oraș începe după anul 1770, când se înființează la Vișeu și Borșa centre forestiere cu muncitori – coloniști țipțeri – din Zips, aduși la Vișeu din ordinul împăratului Iosif al II–lea al Austriei. În anul 1743 la Vișeu de Sus se stabilesc mineri din Saxonia și înființează exploatări de minereuri. În anul 1773 se înființează la Vișeu un centru de exploatare forestieră, colonizat cu sași din Zips.

În Vișeu de Sus exploatarea lemnului are o vechime care se confundă cu vechimea orașului. Chiar și legenda spune că, în urmă cu poate mai mult de o mie de ani, un tată și cu fiul său s-au dus să taie lemne din pădure. Nefericirea a făcut ca un lemn să-l lovească mortal pe fiu. În memoria fiului său, tatăl a construit pe acest loc o biserică. În jurul bisericii s-au făcut mai apoi case și astfel capătă contur o așezare umană care s-a numit, la început, „Între Râuri”, pentru că se întindea între râul Vișeu și Vaser, iar apoi i s-a spus Vișeu de Sus.

Intrebari despre Cazare Vişeu de Sus

Care sunt cele mai populare hoteluri din Vişeu de Sus?

Din opțiunile de Cazare Sibiu pe care le oferim, cele mai populare variante in aceasta perioada sunt Hotel Gabriela, Paradisul Verde și Hotel Yara

Cauți cazare ieftină în Vişeu de Sus?

Încercăm să-ți oferim întotdeauna cele mai ieftine variante pentru cazare, motiv pentru care îți sugerăm să încerci Hotel Gabriela, Hotel Yara și Paradisul Verde

Cum rezervi cazare cu tichete de vacanță în Vişeu de Sus?

Pe site-ul nostru găsești opțiunile de cazare Vişeu de Sus care acceptă tichete de vacanță în mod direct. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism au acces la unitățile care oferă cazare Vişeu de Sus afișate aici. Puteți opta pentru achiziționarea de cazare cu tichete de vacanță la oricare dintre acestea.

Cazare in apropiere de Vişeu de Sus

Cazare Călinești

Imagine Pensiunea Cosau

Pensiunea Cosau Călinești

DJ186B nr.616, Județul Maramureș, Călinești, Romania

La Pensiunea Cosau beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Călinești Pensiunea Cosau pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Cosau din Călinești nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Cosau vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Călinești cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Cosau

Vezi tarife

Cazare Sângeorz-Băi

Foto CONACUL SANCT GURGH Sângeorz-Băi

CONACUL SANCT GURGH Sângeorz-Băi

Strada Someşului nr.38, Județul Bistrița-Năsăud, Sângeorz-Băi, Romania

La CONACUL SANCT GURGH beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Sângeorz-Băi CONACUL SANCT GURGH pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Familiile sunt binevenite la CONACUL SANCT GURGH, având acces la facilități dedicate copiilor. Unitatea de cazare CONACUL SANCT GURGH vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Sângeorz-Băi cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la CONACUL SANCT GURGH

Preturi de la

430 RON

Cazare Hotel Hebe Sângeorz-Băi

Hotel Hebe Sângeorz-Băi

Strada Trandafirilor nr.10, Județul Bistrița-Năsăud, Sângeorz-Băi, Romania

La Hotel Hebe beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Sângeorz-Băi Hotel Hebe pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Hotel Hebe din Sângeorz-Băi nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Hotel Hebe vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Sângeorz-Băi cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Hotel Hebe

Preturi de la

142 EUR

Cazare Hoteni

Galerie Maramures

Pensiunea Maramures Hoteni

DJ185 nr.44, Județul Maramureș, Hoteni, Romania

La Pensiunea Maramures beneficiați de internet în mod gratuit pe întreaga ședere în Hoteni Pensiunea Maramures pune la dispoziția oaspeților parcare în apropierea unității. Pensiunea Maramures din Hoteni nu este potrivit pentru cazare familii cu copii mici. Unitatea de cazare Pensiunea Maramures vă pune la dispoziție un restaurant. Oferta dumneavoastră poate include și mic dejun. Cazarea în Hoteni cu tichete de vacanță sau cu vouchere de vacanță nu este posibilă la Pensiunea Maramures

Preturi de la

130 RON